Suriyeli mültecilere destek için yürüdüler

İstanbul’da bir grup, Suriye’de yaşanan iç savaşın ardından Türkiye’ye gelen Suriyeli mültecilere destek eylemi düzenledi.

Suriyeli mültecilere destek için yürüdüler
Suriyeli mültecilere destek için yürüdüler
GİRİŞ 23.08.2014 17:30 GÜNCELLEME 23.08.2014 17:30

Fatih Saraçhane Parkı’nda toplanan Özgür-Der üyeleri, Suriye’deki iş savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilere destek eylemi düzenledi. “Irkçı, faşizan saldırıları lanetliyoruz. Suriyeli mülteciler kardeşimizdir” yazılı pankart açan grup, çeşitli sloganlar attı. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan eylemde vatandaşlar, Türkiye’de Suriyelileri istemeyenlere tepkilerini gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Rıdvan Kaya, Suriyeli mültecilerin sorun olarak görüldüğünü kaydederek, “Bu insanların soruna dönüşmesi birilerinin bu insanları bir sorun olarak algılamalarının bir arka planı var elbette. Esedcilik yapan ülkemizdeki bir takım unsurlar sol Kemalistler, Milliyetçiler, Türkçüler hatta Kürtçüler farklı farklı unsurlar. Önce bu insanları Esed rejimine karşı çıktıkları için kıyam ettikleri ve bu kıyamın sonucunda ülkelerini terk etmek zorunda kaldıkları için açık açık suçladılar. Basın organlarıyla sürekli hedef gösterildiklerine şahit olduk. Bu süreç bu şekilde devam edip geldi. Son aylarda yaşadığımı çirkin olaylar meydana geldi. Bir takım adli olayları bahane ederek birileri bu kardeşlerimizi hedef tahtasına oturttu” dedi.

"İNSANLIK SUÇUDUR"

Suriyeli mültecileri Türkiye’ye kabul etmenin yeterli olmadığını vurgulayan Kaya, “Aslında bu ülkenin tarihinden yabancı düşmanlığının ırkçılığın olmadığını biz memnuniyetle müsaade ediyoruz. Birilerinin Suriyeli kardeşlerimizi yabancı görmesi, bunlar üzerinden düşmanlık üzerinden üretmesi, bu ülkenin halkının tarihine de mirasına da geçmişine de aslında bir lekedir. Yabancı düşmanlığı, ırkçılık gerçekten insanlık suçudur. Bombalardan, füzelerden kaçtılar. Oralardan kaçanlar canlarını kurtaranlar aileleriyle birlikte buraya sığındı. Suriyeli kardeşlerimize kapıları açmakla teşekkür edilmeyi hak eden bir iş yaptınız. Ama bu yetmez bu inanların sadece barınma sorunları yok bu insanların çalışma izinleri olmalı. Bu insanlar hayatlarını dilenerek kazanmak durumunda kalmamalılar. Bu anlamıyla hükümet biran önce tedbirler alıp bu insanların Türkiye toplumuna entegrasyonunu sağlamalıdır” şeklinde konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?