Telekulaklar şimdi de 2. Ordu'ya sızdı!

17 Aralık’tan sonra başlatılan soruşturmada dinlemelerin TSK’nın en önemli karargahlarından olan 2. Ordu'ya uzandığı ortaya çıktı

Telekulaklar şimdi de 2. Ordu'ya sızdı!
Telekulaklar şimdi de 2. Ordu'ya sızdı!
GİRİŞ 25.08.2014 09:10 GÜNCELLEME 25.08.2014 09:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda, 17 ve 25 Aralık sürecinin ardından ortaya çıkartılan yasadışı telefon dinleme, izleme ve takiplerine yönelik tespitler üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı, aralarında Ankara, İstanbul, İzmir Bursa, Adana gibi büyük kentler olmak üzere 30 kentte inceleme ve soruşturma başlatmıştı. Halen 30 kentte söz konusu adli ve idari soruşturmalar devam ederken, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'ndeki devam eden araştırmalarda yeni bilgiler elde edildi.

Kayıtlar incelenecek

Bu çerçevede, mevcut 30 kentin dışında, Malatya, Şanlıurfa, Siirt, Hakkâri, Iğdır ve Sivas'ta da yasadışı telefon dinleme ve izleme yapıldığı yönünde tespitlere ulaşıldı. Bunun üzerine, İçişleri Bakanlığı, altı kentte ilk kez telefon dinleme ve izleme işlemlerinin incelenmesi amacıyla yeni müfettişler görevlendirdi. Yeni inceleme başlatılan kentler arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki 4 ordu komutanlığından birisi olan 2. Ordu Komutanlığı'nın konuşlandığı Malatya'nın yer alması dikkati çekti.

2. ORDU'YU DİNLEDİLER

Malatya merkezli pek çok kentteki askeri birliğin komuta kademesinin yer aldığı 2. Ordu Komutanlığı'nda görev yapan bazı üst düzey komutanlar ile karargâhtaki kritik ve önemli görevlerde yapan askeri personele yönelik yasadışı telefon dinlemesi ve takibi yapıldığı tespitlerinin bulunduğu kaydedildi. Bu amaçla, Malatya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nin kayıtlarının müfettişlerce incelemeye alınacağı öğrenildi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 4
  • YUSUF KATI 9 yıl önce Şikayet Et
    cep operatörleri. Bence bu dinlemeler cep şirketleri tarafından yapılıyor, baz istasyonuna koy bir kayıt cihazı iş tamam.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi Cumhuriyetini kuran ve yöneten, dizayn eden,dinleyen İngiliz-Yahudi işbirliği tarihin karanlık çöplüğüne göndereceğiz!. Biz Yahudiler yirminci yüzyılda Ortadoğu’da yıkılmaz denen devleti(Osmanlı İmparatorluğu) yıkıp iki devlet kurduk(İsrail-Türkiye). Onlara(Türkiye) öyle güzel bir sistem inşa ettik ki, Türkler, bize Filistin’i vermeyen Abdülhamit’e en az iki yüz sene daha söverler. Abdülhamit Han,ın 150.yıllık intikamını alma vakti geldi, diz çök İNGİLTERE, diz çök, AVRUPA, diz çök İSRAİL, diz çök PARELEL YAPI, ve diz çök HAK BİLMEZ HUKUK BİLMEZ, OSMANLI DÜŞMANI, KURAN DÜŞMANI CHP diz çök,
    Cevapla
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    BENDEN Bİ CACIK OLMAZ DEMEKKİ!..:(. Bir beni dinlememişler. Ben bu kadar önemsizmişim demekki! Ülkede önemli kurum-kişi herpsi dinlenmiş. Üzülsem mi sevinsem mi!?
    Cevapla
  • Fikrim Geldi 9 yıl önce Şikayet Et
    ALMANLAR BİZİ NASIL DİNLEDİ SANIYORSUNUZ???. Paralel hainler sayesinde almanlar bizi dinlediler. cehapede bu dinlemelerden haberdar olan ve alman istihbaratı BND ile işbirliği yapan hain bir partidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi