Kaçırılan Çinliler için operasyon başlatıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan termik santraline yapılan saldırı sonrası kaçırılan 3 Çinli işçi için operasyon başlatıldı.

Kaçırılan Çinliler için operasyon başlatıldı
Kaçırılan Çinliler için operasyon başlatıldı
GİRİŞ 26.08.2014 14:04 GÜNCELLEME 26.08.2014 14:11
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Görümlü beldesi yakınlarında bulunan bir termik santraline dün PKK'lı grup tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş, saldırıda bir güvenlik görevlisi yaralanmış, santralde çalışan 3 Çinli işçi PKK'lılar tarafından kaçırılmıştı.

Kaçırılan Çinli işçilerin bulunması ile ilgili bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi. Yaklaşık 400 Çinli işçinin çalıştığı termik santralde basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verilmiyor.

Öte yandan, roketli saldırı sonrası patlamayan bir roket mermisi, termik santralde kontrollü bir şekilde patlatıldı. 

TSK KAÇIRILAN ÇİNLİLER İLE İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNDU

TSK'dan, 24 Ağustos gecesi saat 21.00 sularında meydana gelen Çinli işçilerin kaçırılması olayıyla ilgili yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Şırnak/Silopi Görümlü beldesinde bulunan özel bir termik santraline roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan silahlı saldırı olayı esnasında, anılan santralde çalışan Çin uyruklu üç şahıs kaçırılmıştır. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'nca 25 Ağustos 2014 günü, olay yerinde yapılan incelemede, patlamamış bir adet roketatar mühimmatı bulunmuştur. Mühimmat Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile bulunduğu yerde imha edilmiştir" denildi.

YORUMLAR 12
  • Firat Boyan 9 yıl önce Şikayet Et
    osman öztürk. Hangi barış sürecinden bahsediyorsun sen? Hala kan akıyor! Hala askerlerimiz şehit düşüyor! terör iyice azdı. Taviz buldukça ülkenin tamanını ister oldu! Yakında Türkiye'den de kovarlar bizi! ne kadar çok taviz, o kadar baş kaldırı! Çözüm Süreci diye bir şey yok!
    Cevapla
  • ali sevilen 9 yıl önce Şikayet Et
    ali. Elin çinlisi için operasyon.. bizim rehineler ne olacak....
    Cevapla
  • mehmet duran 9 yıl önce Şikayet Et
    acaba füze ihalesinin çine verilmek üzere olması . füze ihalesinin çine verilmek üzere olmasıbatı ülkerinin siparşi bu çin lileri kaçırmak
    Cevapla
  • CENGAVER 9 yıl önce Şikayet Et
    EL İNSAF, SİZDE HİÇ Mİ VİCDAN ALLAH KORKUSU KALMADI EY PKK LILAR !!!. El aman etmen gitmen, niye böyle yaparsınız, azıcık insaf edin lütfen !!!
    Cevapla
  • FATİH arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    uyutma operasyonu?. benim anlamadığım orada millet işsizlikten kaçakçılık yapar durumda ve dışarıdan 400 tane çinli işçi çalışmak için getiriliyor bu ne ben gerçekten çözemedim orada neler oluyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...