Güney Marmara'yı didik didik ettiler

Kayıp gençleri bulmak için denizi karış karış arıyorlar. İşte çalışmalara katılan gemilerden sadece 2' sinin son 3 günde katettiği yol:

Güney Marmara'yı didik didik ettiler
Güney Marmara'yı didik didik ettiler
GİRİŞ 26.08.2014 16:44 GÜNCELLEME 26.08.2014 16:44

Kumburgaz Kamiloba sahilinde 10 gün önce kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan gençleri arama çalışmalarına Cumartesi günü Barbaros Hayrettin Paşa isimli gemi ve Sahil Güvenliğe ait TCSG Güven isimli gemiler de katıldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından geçtiğimiz yıl petrol ve gaz araştırmalarında kullanılmak üzere satın alın alınan Barbaros Hayrettin Paşa isimli sismografik araştırma gemisinin bir arama - kurtarma çalışmasında kullanılmasının bir ilk olduğu öğrenildi. . Öte yandan, arama çalışmalarını Sahil Güvenlik arama kurtarma gemisi "TCSG Güven" isimli gemideki komutanların hazırladıkları arama kurtarma planları doğrultusunda bölge paylaşımı yaparak sürüyor. 

Arama çalışmarı kapsamında Cumartesi günü akşam saatlerinde kayıp gençlerden Serdar Demir'in cansız bedenine Marmara adası yakınlarında ulaşılmıştı. Kayıp gençleri arama çalışmaları  İmralı Adasının batısı, Kapıdağ yarımadası çevresi, Marmara Adası ve Avşa Adası çevresinde devam etti.

İki önemli arama gemisinin bu bölgede katettikleri yolun haritaya yansıyan görüntüsü, denizin adeta karış karış arandığını gösteriyor. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular