Güney Marmara'yı didik didik ettiler!

Kumburgaz'da kaybolan gençleri arama çalışmalarını, incelemek üzere gelen Vali Mutlu da önemli açıklamalarda bulundu.

Güney Marmara'yı didik didik ettiler!
Güney Marmara'yı didik didik ettiler!
GİRİŞ 26.08.2014 19:00 GÜNCELLEME 27.08.2014 13:02

Kumburgaz Kamiloba sahilinde 10 gün önce kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan gençleri arama çalışmalarına Cumartesi günü Barbaros Hayrettin Paşa isimli gemi ve Sahil Güvenliğe ait TCSG Güven isimli gemiler de katıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da son gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından geçtiğimiz yıl petrol ve gaz araştırmalarında kullanılmak üzere satın alın alınan Barbaros Hayrettin Paşa isimli sismografik araştırma gemisinin bir arama - kurtarma çalışmasında kullanılmasının bir ilk olduğu öğrenildi.

Öte yandan, arama çalışmalarını Sahil Güvenlik arama kurtarma gemisi "TCSG Güven" isimli gemideki komutanların hazırladıkları arama kurtarma planları doğrultusunda bölge paylaşımı yaparak sürüyor.Arama çalışmaları kapsamında Cumartesi günü akşam saatlerinde kayıp gençlerden Serdar Demir'in cansız bedenine Marmara adası yakınlarında ulaşılmıştı. Kayıp gençleri arama çalışmaları İmralı Adasının batısı, Kapıdağ yarımadası çevresi, Marmara Adası ve Avşa Adası çevresinde devam etti.

İki önemli arama gemisinin bu bölgede kat etikleri yolun haritaya yansıyan görüntüsü, denizin adeta karış karış arandığını gösteriyor.

VALİ MUTLU'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kumburgaz'da kayıp gençlerle ilgili açıklama yaptı.



Mutlu şunları söyledi:

5 yavrumuzu denizde kaybettik. O günden bugüne arıyoruz. Bir tanesini bulduk bu tesellimiz ama diğerlerini armaya devam ediyoruz. Yavrularını bekleyen ailelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Devletimizin bütün unsurları olayın intikal etmesinden itibaren arama faaliyetlerini sürdürüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın koordinasyonunda farklı birimler aramaları sürdürüyor. Bugün aileler arama çalışmalara iştirak ettiler. Kendilerine detaylı bilgilendirme yaptık. Kendileri gerek helikopter gerek botlarımız ve arama gemilerimizle boşluk bırakılmayacak şekilde arama yapıldığını gördüler.

Bugün bizzat aldığımız bilgi helikopter pilotlarımı tarafından verildi. 30 metre 70 metre irtifadan arama devam ettiriyoruz. Marmara Denizi’nde bütün alanlarda çalışmalarımı sürdürdük. Bundan sonra da bu faaliyetleri aynı yoğunlukta sürdüreceğiz. Acılı ailelere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu faaliyeti ailelere teselli olacak noktada sonlandıracağız.

CAN YELEĞİ VE ÇOCUK KOLLUĞU BULUNDU

Arama yoğun, bakılmadık tek bir nokta ulaşılmadık bir mesafe olmaksızın faaliyet icra ediyoruz. İki cisme ulaştık bir tanesi can yeleği ve yine çocuklar için kullanılan kolluk malzemesi. Deniz üzerinde altında kıyıda ne varsa araması devam ediyor.

Bütün kayıplarda belli süre içinde bulabileceğimiz bütün alanlarda çalışıyoruz Çanakkale’yi geçip Ege’ varmış olabilir mi. Oradaki gözetimler devam ediyor. Bizim şuandaki değerlendirmemiz Erdek bölgesi olarak devam ediyoruz. Bundan evvelki kayıplarda da kayıplarımıza ulaştığımız alanlar güney Marmara bölgeleri. Bugüne kadar Marmara’da kaybolmuş ama Ege’de bulunmuş vakayı görmedik. Bu olmayacağı manasına gelmez alternatifleri değerlendireceğiz.

Ailelerimiz evlatları milletlerimiz evlatlarıdır. Biz bu acıyı paylaşıyoruz Faaliyetlerimi elbette biz ümitlerimi koruyarak yoğun şekilde koruyarak devam edeceğiz.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri