Petek: Köşk seçimleri kadar önemli

Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, Ekim'deki HSYK seçimlerinin, 10 Ağustos'ta yapılan Köşk seçimi kadar önemli olduğunu vurguladı.

Petek: Köşk seçimleri kadar önemli
Petek: Köşk seçimleri kadar önemli
GİRİŞ 27.08.2014 10:28 GÜNCELLEME 27.08.2014 10:28

Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, ‘Paralel Yapı’nın son kalesi olan HSYK 3. Dairesi’nin, hakkında şikayet konusu olan ‘Paralel’ savcı ve hakimlere yönelik soruşturmalara engel olduğunu belirterek, "HSYK 3. Daire ‘Paralel Örgüt’ mensuplarını korumak adına hukuku çiğniyor" dedi.

HSYK 3. DAİRE HUKUKUN İŞLEMESİNE ENGEL OLUYOR

HSYK 3. Daire, hakkında şikayet ya da soruşturma konusu olan hakim ve savcıdan dolayı olumlu veya olumsuz bir karar verirse, HSYK Başkanı’nın yani Adalet Bakanı’nın önüne gider. Adalet Bakanı da bu konuda yetkisini kullanarak soruşturma açılmasını ya da açılmamasını onaylar. HSYK 3. Daire ne yapıyor? Bakın, burada gerçekten hukuk nasıl çiğneniyor görülmesi lazım. 3. Daire bu konuda karar vermiyor, öteliyor. Devamlı ileri bir tarihe atıyor. Böylece konunun HSYK Başkanı’nın önüne gelmesine engel oluyor. Hukukun işlemesine engel olan HSYK 3. Dairesi’dir. Muhalefet ve paralel medya, bunu gayet iyi bilmelerine rağmen “Madem bu savcı ve hakimlerin hukuksuzlukları var neden soruşturma açılmıyor, işlem yapılmıyor” diyor. İşlem yapmayan, zaten suçlanan savcılarla işbirliği içinde olan, aynı ‘Paralel Örgüt’te bulunduğu iddia edilen kişilerdir. Öyle olduğu için de netice çıkmıyor. 17-25 Aralık darbe girişiminden beri böyle. Sıkıntının kaynağı orasıdır. O bakımdan Ekim’de yapılacak HSYK seçimleri son derece önemli. Yani diyebilirim ki, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar, Türkiye’nin geleceği açısından önemli bir seçim.

Petek açıklamaları, A Haber'de Kadraj programında yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu