TİKA'nın Gazze'ye yardımları devam ediyor

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda büyük yara alan Gazze'ye Türkiye'deki kuruluşlar el uzatıyor.

TİKA'nın Gazze'ye yardımları devam ediyor
TİKA'nın Gazze'ye yardımları devam ediyor
GİRİŞ 27.08.2014 12:26 GÜNCELLEME 27.08.2014 12:26

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Gazze`ye yardım kampanyası kapsamında hazırlanan ilâç ve gıda malzemeleri, Gazze`deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılar neticesinde gündelik yaşamın sürdürülemez bir hal aldığı Gazze'de ihtiyaç duyulan ilâç ve gıda malzemeleri temini için yoğun çaba sarf eden TİKA, bölge ofisi aracılığıyla gerçekleştirdiği  yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Bu çerçevede, özellikle kadın ve çocuklar için temizlik ve hijyen maddeleri ile konserve türü gıda maddelerinden oluşan yardım malzemeleri, başta şiddetli bir yıkıma tabi tutulan Şucaiyye semti olmak üzere, Gazze’de mukim 10 000 aileye ulaştırılmaya başlandı. 12 tırdan oluşan malzemlerin yoğun uğraşlar sonucunda Filistin genelinden temin edilerek Kerem Şalom kapısından Gazzeye girişi sağlandı.

Ayrıca, Gazze’de yoğun ihtiyaç duyulan ilâç ve tıbbî yardım  malzemeleri de söz konusu yardım faaliyetleri kapsamında, Gazze Hükûmeti Sağlık Bakanlığına bağlı Eczacılık Genel Müdürlüğünun ilaç ve tıbbi yardım malzemeleri deposuna teslim edildi.

Türk halkının Gazze’ye yardım faaliyetleri, TİKA aracılığıyla artarak devam edecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı