Elektrikli süpürgelerine AB sınırlaması

AB tarafından enerji tasarrufu ve gürültüyü azaltmak amacıyla elektrikli süpürgelere getirilen güç sınırlaması 1 Eylül tarihinde başlıyor.

Elektrikli süpürgelerine AB sınırlaması
Elektrikli süpürgelerine AB sınırlaması
GİRİŞ 27.08.2014 14:59 GÜNCELLEME 27.08.2014 14:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ampullere getirilen sınırlamanın ardından alınan bu önemli kararla birlikte, elektrikli süpürgelerin gücü 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren en fazla 1600 Watt olabilecek. 1 Eylül 2017’den itibaren ise elektrikli süpürgelerin gücü 900 Watt’ı geçemeyecek. 

Halk arasında düşük Watt’lı süpürgelerin iyi süpüremeyeceği anlayışı hakim olsa da, yeni uygulamadan emiş gücünün etkilenmesinin söz konusu olmadığı belirtiliyor. AB tarafından 12 yıllık bir çalışma sonunda alınan karar, Avrupa ülkelerinin 2030 yılına kadar yüzde 30 oranında enerji tasarrufu sağlanmasını amaçlıyor.

Enerji tasarruflu, düşük Watt’lı süpürgelerin kullanılmasıyla her makinenin 10 yılda ortalama 250 Euro daha az yakacağı hesaplanıyor.

Ağustos ayına kadar piyasaya sürülen ürünlerin satışı yeni uygulamadan etkilenmeyecek. Piyasadaki bu ürünlerin satışı sürecek.

AB’nin bu hedefe ulaşmak için  evlerdeki enerji tüketimini düşürecek 30 ürüne daha sınırlama getirmek üzere çalışma yaptığı basına yansıyan haberler arasında.  Yakında AB tarafından sınırlama getirilecek ürünler arasında su ısıtıcıları, mikrodalga fırın, televizyon, cep telefonları gibi ürünler bulunuyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    ELEKTRİK KISITLAMASI MI. Semtim olan ,İstanbul - Soğanlı ,Çavuşpaşa Dereyolu caddesi ve civarırında sokak lambaları hava aydınlandıktan sonra ,2-3 saat yanık kalıyor,farkedip keyiflei geldimi söndürüyorlar. enerji tasarrufu diyorsanız cadde ve sokak lambalarını zamanında yakıp söndürün,hava aydınlandımı yanık bırakmayın.ve en önemlisi kaçak elektrik kullanımına engel olun,vatandaşın süpürgesiyle uğraşana kadar ,doğuda trofolara tel çekip ,kaçak elektrikle evinde 2-3 tane elektrik sobası birden yakıp ısınanlara bakın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi