Özdemir'in 'buz kovası' başına iş açtı

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir'in internete koyduğu kendi videosu başına iş açtı.

GİRİŞ 28.08.2014 11:55 GÜNCELLEME 28.08.2014 16:26
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son haftalarda ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan ve kısa sürede bir sosyal medya fenomeni haline gelen 'Ice Bucket Challenge' (Buz Kovası İddiası), Cem Özdemir'in başına dert oldu. Zira, Özdemir'in kendi başından aşağı bir kova buzlu suyu izlemek için seçtiği mekan, Kreuzberg'deki kendi evinin balkonuydu ve videoda ünlü siyasetçinin yanında uyuşturucu olarak kullanılan bir "kenevir" bitkisi görülüyordu.

Haberin internette yayılması sonrası Özdemir'e ulaşan "Westdeutschen Allgemeinen Zeitung" muhabirlerinin sorusuna, "Evet, o videoda gördüğün kenevirdi." cevabını veren Özdemir'e göre, 18 yaşını doldurmuş her birey içmek istediği keneviri yetiştirme hakkına da sahip olabilmeli. 

Konuyla ilgili basının sorularını yanıtlayan Berlin polisi, kenevir yetiştirmenin suç kapsamına girdiği ve konuyu araştıracaklarına yönelik açıklama yaptı. Videoda görülen bitkinin kenevir olduğu ve bitkinin Cem Özdemir'e ait olduğu kesinleşirse, Yeşiller Eşbaşkanı'nın ceza alması bekleniyor.

YORUMLAR 10
  • Ruhi Soylu 9 yıl önce Şikayet Et
    Haberiniz olsun. Avrupalılar ve Amerikalılar önce Homoseksülelliği yasal hale getirdiler, sonra evlenmelerine izin verdiler, bunu yapan ilk ülke Hollanda, diğer ülkeler onu önce bu konuda ardından esrar üretimi ve kullanımının serbest bırakılması konusunda takip ettiler ve ya edecekler. Ben size söylüyorum görünce duyunca şaşırmayın Avrupada önce esrar ardından diğer uyuşturucular yasal olacak. Bu Avrupalıların mantığıdır, kendilerini iyi bir yola götürmüyorlar, bence arkalarından gitmeye gerek yok.
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    ....... bu zihniyet heryerde aynı. biizim chp versiyonu
    Cevapla
  • Cenk Emre 9 yıl önce Şikayet Et
    İsterse kıvırtsın. Malum şahsın inkar etme şansı yok. Alenen görüntülerde var olan bir şeyi inkar etmek ona fayda sağlamayacağı gibi hem alacağı cezayı arttırır hem güvenirliliğini yitirir. Yani Keşanlı Ali olmuş anlayacağınız.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeşiller derken.... Kast edilen kenevir miydi?
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    bu arkadasi pek sevmem amma en azindan yaptigini kivirmadan kabul etmis. ya bizim somuncu ekmel in istiklal marsi kivirtmalari gibi yapip 4 kat fazla rezil olsa idi sonucta adam yesillerin adayi ben her tur bitkiyi bocugu severim ayirmam diye bilir idi yada o bi arkadasin hediyesi ne oldugunu da bilmem de diye bilir idi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı