Türkiye'nin yeni uçağı İstanbul'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 2,5 yıl önce sipariş edilen ve ABD'deki modifikasyon işlemleri tamamlanan uçak İstanbul'a geldi.

GİRİŞ 29.08.2014 07:27 GÜNCELLEME 29.08.2014 07:27
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni uçağı TC-TUR tescilli Airbus A330-200 Prestige, Erdoğan’ın Çankaya’da devir teslim törenine katıldığı dakikalarda Türkiye’ye gelmek üzere ABD’nin San Antonio Havalimanı'ndan havalandı. 

TC-ANA uçağının menzilinin okyanus aşırı uçuşlarda yetersiz kalması ve ihtiyaca cevap verememesi üzerine Erdoğan için 2,5 yıl önce sipariş edilen geniş gövdeli, uzun menzilli Airbus 330-200 tipi, TC-TUR tescilli uçak, saat 06.40'ta İstanbul Sabiha Gökçek Havalimanı'na iniş yaptı.

Kabin modifikasyonu ABD'nin San Antonio şehrindeki Gore Design şirketince yapılan THY6901 çağrı koduna sahip uçak, THY HABOM tesislerinde boyanacak.

TC-TUR uçağı, gümrük işlemlerinin ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hizmetine sunulacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Zafer Yesil 9 yıl önce Şikayet Et
    MiT'in kontrollunden gecmesi sart. Umarim devlet büyüklerimiz bu ucagi Amerikaya Modifikation icin gönderirken, A.B.D'de 6 Milyondan fazla yahudinin yasadigini ve bunlarin CIA, FBI, Bankacilik, Medya ve Politikada vs. son derece etkin olduklarini göz önünde bulundurmuslardir. Netice itibari ile bunlarin Cumhurbaskanimiz Erdogana suikast düzenlemek icin firsat kolladiklarini sanirim sokaktaki 5 yasindaki cocuk dahi biliyordur. Umarim uzmanlar ucagin her civatasini dahi mikroskopla inceledikten sonra Cumhurbaskanligina teslim ederler !!!!!
    Cevapla
  • hakan asil 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar saçmalamayın uçak lazımsa alınır. Evet devletin kullandığı uçaklar eskidir. Ana uçağı GAP uçağını gören varmı. külüstürler resmen. bir tane de küçük JET var. DAP uçağıda kime yetecek. Artık anlayın Türkiye Menfaati için her yere gidiyor artık. Türkiye karsta izmire kadar olan sınırlarına sığmıyor. Ülkemin devlet büyüğü neden binmesin. Bu bir prestij meselesidir. Türkiye bir uçak değil 110 uçak alıyor. Bu uçak da işin bonusu.
    Cevapla
  • YUNUS EMRE DEMİR 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı Olsun. Yeni Gelişen Büyüyen Türkiye için her türlü gelişme umut verici. Seçilmiş Yeni Cumhurbaşkanımıza yakışır.
    Cevapla
  • Kurabiye Canavarı 9 yıl önce Şikayet Et
    Küfür Tek Millettir Hatırlatayım İstedim.. Bazı arkadaşlarımız Rusya ABD ile dostluktan bahsediyor.Dış politikada herkes kendi çıkarına bakar.Kimse Türkiye nin dostu olmaz.Küfür tek millettir. Allah yeni c.başkanımıza yar ve yardımcı olsun. Suriye'de ABD'ye güvenmemizin neticesinde bu hale geldik. ESAD'a ve ABD'ye güvenilmemesini gerektiğini tarihe bakarak bilmeliydik.BU çok kolaydı.Ama olmadı.Umarım bundan sonra ders olur.Dostu düşmanı tanır bu millet.
    Cevapla
  • Ufuk 9 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlik ve Ulaşım Amerikaya emanet.. Gelde bin şimdi bıu uçağa...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı