Davutoğlu'nun ilk talimatı: Sorunu çözün

Recep Tayyip Erdoğan başbakanlık vekaletini Ahmet Davutoğlu’na verdi. Davutoğlu'nun ilk mesaisi çiftçinin elektrik borcu oldu.

Davutoğlu'nun ilk talimatı: Sorunu çözün
Davutoğlu'nun ilk talimatı: Sorunu çözün
GİRİŞ 29.08.2014 08:00 GÜNCELLEME 29.08.2014 08:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘başbakanlık’ vekaletini alan Ahmet Davutoğlu, ilk mesaisinde Mardin’de çiftçilerin yaşadığı elektrik kesintisini ve üç gündür bölgede yaşanan sorunları ele aldı.
 
Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’ndaki yemin töreninin  ardından, AK Parti Grubu’ndaki makamına geçti. Davutoğlu, burada Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,  İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ ve Gönül Bekin Şahkulubey ile bir araya geldi. 

AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş ve  Belma Satır’ın da hazır bulunduğu görüşmede, Yıldız ve milletvekilleri, Ahmet  Davutoğlu’na, vatandaşların elektrik kesintileri nedeniyle 3 gündür  Mardin-Şanlıurfa karayolunu trafiğe kapatması konusunda bilgi verdi. Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu’nun, çiftçilerin elektrik borçlarının  tarımsal destekleme primlerinden ödenmesi konusunda çalışma yapılmasını  istediğini belirten Akdağ, “Bu soruna çözüm bulunması ve bu konuda bir Bakanlar  Kurulu kararı hazırlanması noktasında Başbakanlık Müsteşarı’na talimat verdi. Soruna en kısa sürede çözüm bulunacak” dedi. 

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 6
  • turgut1 9 yıl önce Şikayet Et
    nasıl ki arabaların plakasına ceza yazılıyor aynı şekilde araziye de ceza yazılmalı. aksi halde elektrik borcu olan kişi,parayı ödememek için üzerine borç gözükmeyen birine araziyi icara verebilir veya da tapusu ile beraber satabilir...bu durumda elektrik borcu olanlardan yine tahsilat yapılamamış olur...veya da borçlu kişilerin arazilerine hipotek konulmalı..araziyi alan kişi borcu da üstlendiğini bilmeli..
    Cevapla
  • turgut1 9 yıl önce Şikayet Et
    çok ince ve akıllıca bir fikir. içtenlikle bu çözüm şekli hayata geçirilmeli,tarımsal destekten elektrik paraları kesilmeli ve bundan sonra ki uygulamada böyle olmalı...
    Cevapla
  • serdar4763 9 yıl önce Şikayet Et
    hakan asil bey. gelin o sıfır arabaları ve tarlaları size verelim sizde gelecek elektrik faturasını bize verin gelir hepsi size kalsın
    Cevapla
  • hakan asil 9 yıl önce Şikayet Et
    elden para vermeyin lütfen. ey devletim sen doğruyu bilirsin emmee.. Şu primleri vermeden önce kurumlarla mutabakat yapın ve borçlarını o para ile mahsup edin. Çoğunun evinin önünde sıfır araba var. çift çeker traktör var. Alışmışlar devletten yemeye.. Geri adım atılmasın. oy kaygınız da olmasın. Zira gidip hdp bdp kdp vs vs oy verirlerse başlarına geleceği biliyorlar. O yüzden bunu kullanıyorlar. Adam gibi ödesinler. ha siz su kuyularının başındaki elektirk sayçlarını değiştirin ve ucuz olsun o elektrik. Ama sıfırlamayın ödettiririn
    Cevapla
  • enes baran 9 yıl önce Şikayet Et
    osman öztürk. dalga mı geçiyorsun ciddi misin anlayamadım. dün de cumhurbaşkanı başbakan akpartidendi herkes akpartiliydi. bugünde öyle. değişen ne oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı