Gül için yargılama talebi

İşçi Partisi 11. Cumhurbaşkanı AGÜL'ün "Kayıp Trilyon" davası kapsamında yargılanması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi.

Gül için yargılama talebi
Gül için yargılama talebi
GİRİŞ 29.08.2014 13:20 GÜNCELLEME 29.08.2014 17:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Ankara Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, görev süresi dün sona eren Gül'ün, kamuoyunda "kayıp trilyon" olarak bilinen davanın şüphelileri arasında bulunduğunu söyledi.

Gül'ün, dokunulmazlığı nedeniyle yargılanmadığını ifade eden Cengiz, "Gül'ün, Cumhurbaşkanlığı sıfatı sona erdiğinden, artık hiçbir şekilde dokunulmazlığından söz edilemez. Abdullah Gül'ün de diğer sanıklar gibi yargılanması gerekmektedir" diye konuştu.



TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ

Gül hakkında ''özel evrakta sahtecilik'' ve ''2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na aykırılık'' iddialarından soruşturma yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı vermişti. 

Emekli Yargıtay üyesi Cahit Nalbantoğlu bu karara itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, takipsizlik kararını kaldırmıştı. 

İtiraz üzerine verilen kararlar kesin nitelik taşıdığından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının "kanun yararına bozulması" istemiyle Yargıtaya götürülmesi için Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu. 

Bakanlık da istemi yerinde görerek takipsizliğin kaldırılmasına ilişkin kararı "kanun yararına" bozmuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    HİÇ BİLMİYORDUM. Koskoca Türkiye nin cumhurbaşkanlığını yapmış kişi,kayıp trilyon şüphelileri arasında mı,valla şimdi haberim oldu... şayet böyle bir şüpheli durum varsa, bilhassa ve bilhassa----,Abdullah Gül Beyin, yargılanmayı bizzat kendisinin kabul ederek ,kendini aklaması lazımdır. yoksa suçsuz olsa dahi bazılarının gözünde şüpheli ve suçlu olarak kalır.
    Cevapla
  • tolgaa 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok cahilsiniz keşke ölseniz işçi particikler sizi. yargılanamaz boşuna uğraşmayın cumhur başkanı sadece vatana ihanetle yargılanır kanunda yeri var bunu geçin sadece pof diye ses getirirdi getirdi gitti bile kekocuklar sizi
    Cevapla
  • Devlet-i Ali Osman 9 yıl önce Şikayet Et
    dakika 1 gol 1. başladılar faaliyete boş beleşler
    Cevapla
  • Kurabiye Canavarı 9 yıl önce Şikayet Et
    Kayıp Trilyon. Bu paralarla Bosna Savaşı sırasında rahmetli Erbakan'ın girişimleriyle silah fabrikası yapıldı. Devlet Sırplara karşı silah üretecek fabrika yaptık diyemezdi tabiki.Ama bu baykuşlar hala ötüyor.
    Cevapla
  • Samil Bayram 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyo bu adamlar.... Kedi ulaşamadığı ciğere pis dermiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri