Patriot komutanı: Son güne kadar burdayız

Kahramanmaraş Patriot Füze Bataryaları Komutanı Albay Thorsten gazetecilere görev süreleri hakkında açıklama yaptı.

Patriot komutanı: Son güne kadar burdayız
Patriot komutanı: Son güne kadar burdayız
GİRİŞ 29.08.2014 19:29 GÜNCELLEME 29.08.2014 19:29

Kahramanmaraş Patriot Füze Bataryaları Komutanı Albay Thorsten llg, Kahramanmaraş Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı sergisinde gazetecilere görev süreleri hakkında açıklama yaptı. 

Albay Thorsten llg, "Almanya Federal Cumhuriyeti'nin parlamentosu ülke olarak bize buradaki görevimizi devam ettirdiği sürecede biz burada kalacağız" dedi.
Kahramanmaraş Garnizon Komutanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Piazza Alışveriş Merkezi'nde 'Atatürk' Konulu resim sergisi düzenlendi.

Sergi açılışı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Thorsten llg, görev süreleri hakkında açıklama yaptı. llg, 30 Ağustosta Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, "Bugün burada bulunmaktan çok mutluyum. Türkiye için zafer günüdür. Bu şehrin bir parçası olarak şeref duydum. Kahramanmaraş halkı bizi kucakladı. Misafirperverliklerinden çok memnun olduk. Zafer Bayramını şimdiden kutluyorum. Buradaki Alman Patriot Birliği Aralık 2013’ten itibaren burada bulunuyor.

Görevimizi en ciddi şekilde gerçekleştiriyoruz. Biz burada Türkiye Cumhuriyeti'nin isteği üzerine Kahramanmaraş'ı koruma amaçlı geldik. Buradaki manda süreci içerisinde görevimizi profesyonel olarak yapıyoruz. Şu ana kadar doğru olan buradaki alman patriot birliğinin 31 Ocak 2015’e kadar yani mandası bitene kadar burada bulunacak.

Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Parlamentosu ülke olarak bize buradaki görevimizi devam ettirdiği sürecede biz burada kalacağız. Benim düşüncem kış aylarında bir karar verilecek ona göre de biz buradaki görevimizi ya devam ettireceğiz, ya da geri döneceğiz. O tarihe kadar buradayız. Asker olduğumuz için biz siyasetçilerin kararlarına göre hareket edeceğiz. Ona göre de biz burada tedbirlerimizi alacağız" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar