Org. Özel ve komutanlar mezarlıkta

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti.

GİRİŞ 29.08.2014 20:12 GÜNCELLEME 30.08.2014 00:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak, bağımsızlık ve özgürlük aşkıyla ölüme koşarken şehadet makamına erişip kanlarınızla suladığınız bu mukaddes vatan topraklarını ve bu topraklar üzerinde daima dalgalanan şanlı al bayrağımızı sizlerden kutsal bir emanet bilerek teslim aldık ve her ne pahasına olursa olsun, bu değerleri korumak azim ve kararlılığında olduğumuzu huzurlarınızda belirtmeyi görev biliyoruz" dedi. 

Orgeneral Özel ile beraberindekiler, tören yolundan ilerleyerek Devlet Mezarlığı'nda milli mücadelede görev almış komutanların isimlerinin yazılı olduğu Anısal Duvar'a çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, daha sonra Devlet Mezarlığı Şeref Defteri'ne şunları yazdı:
''Devletimizin kurucusu, ulu önder, eşsiz kumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın arkadaşları, Kurtuluş Savaşımızın ebediyete intikal etmiş kahraman komutanları, asil milletimizin yiğit evlatları, aziz şehitlerimiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'nci yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle silahlı kuvvetlerimizin yüksek komuta heyeti olarak huzurlarınızdayız. Sizlerin, yüce milletimizin tek bir vatan üzerinde, tek bir bayrak altında hür ve özgür yaşamasını sağlamak için başlattığınız İstiklal Savaşı'mızın her safhasında gösterdiğiniz azim, cesaret ve kahramanlık her türlü övgünün üzerindedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak, bağımsızlık ve özgürlük aşkıyla ölüme koşarken şehadet makamına erişip kanlarınızla suladığınız bu mukaddes vatan topraklarını ve bu topraklar üzerinde daima dalgalanan şanlı al bayrağımızı sizlerden kutsal bir emanet bilerek teslim aldık ve her ne pahasına olursa olsun, bu değerleri korumak azim ve kararlılığında olduğumuzu huzurlarınızda belirtmeyi görev biliyoruz. Bu duygular içerisinde, aziz hatıralarınızı şükran ve minnetle yad ediyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Emanetiniz emin ellerdedir. Huzur içinde yatın."
Orgeneral Özel ve beraberindekiler, daha sonra milli mücadelede görev almış komutanların kabirlerine karanfil bıraktı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Kaan türkyılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    VATAN İÇİN . Sizler bu vatanın aziz komutanları SİZ DİK DURUN YETER.Gerisini halk yapar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!