Balık sezonu dualarla açıldı

Trabzon’da 1 Eylül balık sezonunun açılışı münasebetiyle Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün katımıyla bir tören düzenlendi.

Balık sezonu dualarla açıldı
Balık sezonu dualarla açıldı
GİRİŞ 31.08.2014 19:18 GÜNCELLEME 31.08.2014 19:18

Törende yapılan konuşmaların ardından sezonun bereketli geçmesi için dua edilirken daha sonra tekne ile denize açılarak sezonun ilk balık ağı bırakıldı. Ağlara bol miktarda kraça ve palamut kalması balıkçıları sezon için umutlandırdı. 

Trabzon Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce organize edilen Su ürünleri av sezonu açılış törenine vali Öz’ün yanı sıra Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay, Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ilk olarak söz alan Trabzon Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay, 2014-2015 balıkçılık av sezonunun bereketli ve kazasız geçmesi temennisinde bulunarak, “üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde yaklaşık 110 kilometrelik kıyı şeridine sahip ilimizde bin 91 adet 5 ila 50 metre arasında balıkçı gemisi ve 4 bin 895 balıkçı tayfası ile ülkemiz karasularında balıkçılık sektörüne önemli bir katkı sağlamaktadır. Ayrıca müdürlüğümüzce ruhsatlandırılan 4 bin 21 adet amatör balıkçı denizde ve iç sularda sportif amatör balıkçılık yapmaktadır.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!