Emniyette 3. operasyon: Çok sayıda isim gözaltında

16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 14'ü rütbeli 33 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor.

GİRİŞ 01.09.2014 09:47 GÜNCELLEME 01.09.2014 09:49
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen emniyette ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 16 ilde belirlenen adreslere operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda aralarında eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı, Emniyet Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy ve Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu'nun da aralarında bulunduğu bazı polisler gözaltına alındı.



Gözaltına alınan polisler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ne getirilmeye başlandı.



Operasyon kapsamında 14'ü rütbeli 33 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtilirken operasyonun gerekçesinin  ''darbeye teşebbüs'', ''casusluk'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' olduğu kaydedildi.

Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı, gazetecilere niçin gözaltına alındığını bilmediğini söyledi.

YORUMLAR 11
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    SIFIRLANACAKSINIZ insaALLAH. hem emniyette hemde yargida !!
    Cevapla
  • metin yaman 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralelciler asla haram yemezler, haramı helal yaptıktan sonra yerler.. Paralelcilere niçin dine ve memlekete ihanet ettiniz diye sorduğumuzda, efendim biz haram yemiyoruz şeklinde kel alaka cevap veriyorlar. Haram yemediğiniz şüpheli ancak küfre eşdeğer olan ihanet içinde olduğunuz kesin. Bank Asya'da hesabım vardı, hesapta para da. Bir de kredi kartı. İş münasebetiyle bir gün gecikme oldu. Hemen yüzdelik faizi bindirdiler, pardon kar payı. Yani Paralel yapının bankası Bank Asya haram yemiyor, haramı helal yaptıktan sonra yiyiyor.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    başka ne söylesinki? bunları değil Pensilvanyadaki çete başını tutuklamak lazım !. ...............
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    paralel örgütün varlığı sıfır yazan tişörtlerle bir kere daha belgelendi. gülen hareketinde söz sahibi olanlar, paralel yapıyı inkar etmekle birlikte, eğer varsa böyle bir yapı üzerlerine gidilsin bunların, yanlış yapanlar ortaya çıkartılsınlar, cezalandırılsınlar demişlerdi. ne zaman ki operasyonlar başladı daha önce ki beyanlarının kıymet-i harbiyesi kalmadı ve operasyonları itibarsızlaştırma kampanyalarına giriştiler. anlı şanlı paşalar ergenekon ve balyoz davalarında gözaltına alındığın da gülen medyası tutuklamaları savunmuştu. emniyet teşkilatı görevini yapıyor, yanlış yapan askerler yargılanıyor, müdahale etmeyin diyorlardı. binde birini bile tanımadıklarını iddia ettikleri emniyet/yargı cuntasını var güçleriyle savunmaları ise tuhaf değil mi? devlete ve millete hizmet etmesi gereken kamu görevlileri nerede ve kimler tarafından üretildiğini merak ettiğim, üzerinde sıfır yazan tişörtlere ne zaman sahip oldular ve gözaltına alınınca giyme aklı nereden geldi. bunlara sormak lazım, madem örgüt değilsiniz neden ortak hareket ediyorsunuz?
    Cevapla
  • emirislam 9 yıl önce Şikayet Et
    soru çalan komiserler ne olcak. soru çalıp haksız yere komiser olup sonrada gözümüzün içine bakıp ben amirim diyen mahlukatlar ne olacak kim onlardan hesap soracakkkk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...