Suriye sınırında çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

Kilis’te, Türkiye’ye kaçak eşya geçirmeye çalışan bir gruba ateşle karşılık verilmesi sonucu 1 Türk öldü, bir Suriyeli yaralandı.

Suriye sınırında çatışma: 1 ölü, 1 yaralı
Suriye sınırında çatışma: 1 ölü, 1 yaralı
GİRİŞ 02.09.2014 00:32 GÜNCELLEME 02.09.2014 01:17

Edinilen bilgiye göre, saat 19.30 sıralarında Duruca köyünden Suriye’den Türkiye’ye kaçak eşya geçirmeye çalışan bir guruba Şimşek Hudut Karakolu personeli “dur” ihtarında bulundu. Suriye’den ataş açılması üzerine sınır birlikleri ateşe ateşle karşılık vermesi üzerine M.K. (Mehmet Kör) (40) ile Suriye uyruklu Abdo Mahaddo (42) yaralandı.

Kilis devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Türk vatandaşı M.K. hayatını kaybetti. Olayın duyulması üzerine Kilis Devlet Hastanesi’ne yaralı yakınlarının akın etmesi nedeniyle hastaneye Çevik Kuvvet, Polis Özel Hareket ile çok sayıda polis sevk edildi. Polis, hastane bahçesindeki yaralı yakınlarını uzaklaştırırken, Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ve polis ekipleri hazır bekletiliyor. Çatışmada Suriye tarafından yaralıların olduğu öğrenirken, olayla ilgili soruşturmanın Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Askeri Savcılığı tarafından sürdürüldüğü bildirildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi