Tunceli'de HES'e bombalı saldırı

Tunceli'de regülatör ve HES'e konan patlayıcı ana kumanda merkezi ile binada hasara neden olurken, firma elektrik üretimini durdurdu.

Tunceli'de HES'e bombalı saldırı
Tunceli'de HES'e bombalı saldırı
GİRİŞ 02.09.2014 13:50 GÜNCELLEME 02.09.2014 15:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, Ovacık ilçesi Mercan Vadisi'nde bulunan Mercan Regülatörü ve HES işletmesine yasadışı TKPML-TİKKO mensubu bir grup tarafından dün akşam saatlerinde baskın düzenlendi. İşletmede bulunan güvenlik görevlileri ile işçileri dışarı çıkaran örgüt mensupları bina içerisine patlayıcı düzeneği yerleştirdi. Örgüt mensuplarının yerleştirdikleri düzeneği uzaktan kumandayla patlatması sonucu bina içerisinde ve ana kumanda merkezinde büyük hasar meydana geldi.

ELEKTİRİK ÜRETİMİ DURDU

Olayın ardından bölgeden uzaklaşan örgüt mensuplarına yönelik operasyon başlatılırken, regülatör ve HES'i işleten firma elektrik üretimini durdurdu.

SALDIRIYI TKP/ML - TİKKO İŞİ

Öte yandan, Tunceli Valiliği de konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Ovacık Mercan HES'deki işçilerin dün saat 20.40 sıralarında terör örgütü TKP/ML-TİKKO mensuplarınca dışarı çıkarıldığı ve binaya yerleştirilen patlayıcının kablo düzeneğiyle uzaktan patlatıldığı belirtildi.

Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadığı ifade edildi.

Mercan HES'e 2 Ağustos'ta TKP/ML-TİKKO mensuplarınca yerleştirilen 2 kilogramlık el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından tesirsiz hale getirilmişti.

YORUMLAR 8
  • oğuz g 9 yıl önce Şikayet Et
    asayiş bir olaydı. asayiş bir olaydır bireysel hese karşıtlık vardır yoksa bu ülkede terör ve terörist hiç yok. !!!
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    CHPli koministler, şimdi memnun olun !. her zaman demişimdir solcudan koministten ülkemize yalnızca zarar gelir ! bunların kökü kurutulmadıkça zarara devam edecekler !
    Cevapla
  • gürkan özkan 9 yıl önce Şikayet Et
    oranın halkına. zarar olur nede olsa pkk sempatizanı.kendi koruduğu halkı bombalıyor pkk veya tıkomudur tipomudur ne haltsa kendılerını kandırsınlar pkk bal gibi pkk nın işi.
    Cevapla
  • enes baran 9 yıl önce Şikayet Et
    ali aksan. çok haklısın. görünen köy kılavuz istemiyor. bunu sade vatandaş olarak sen ben görüyoruz da büyükler nasıl görmüyor. yoksa başka hesap mı var.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,,Kabüllenmek çokmu zor Devletin zirvesinde Erdoğan'ı göreceğinize azılı bir Kemalist'i görmeyi tercih edersiniz, hadi itiraf edin!. Barış süreci başarısızlıkla sonuçlansa, yine KAN GÖVDEYİ götürmeye başlasa, memlekete zerre kadar acımayıp ERDOĞAN,IN 'puan' kaybını çılgınca kutlayacaksınız, değil mi? Hadi itiraf edin; İSRAİL aleyhtarı olduğunuz hale İSRAİL,LE ortak hava ve deniz tatbikatlarına son verilmesine -son veren ERDOĞAN olduğu için- üzülüyorsunuz; Keşke bunu yapma şerefi ERDOĞAN,A nasip olmasaydı" diye geçiriyorsunuz içinizden; ERDOĞAN,A karşı argümanınız tükeneceğine İsrail ensemizde boza pişirmeye devam etseydi daha iyi olacaktı size göre! ERDOĞAN şimdi GAZZE,DEN yardım elini çekse, İSRAİL,LE safları eskisinden de ziyade sıklaştırsa, GAZZE,Yİ bombalayan İSRAİLLİ pilotların eğitim uçuşlarına TÜRKİYE,NİN bütün hava sahasını açsa mutluluktan uçacaksınız, değil mi? İSRAİL TÜRKİYE,Yİ işgal etse, ERDOĞAN,A puan' kaybettiriyor diye ona bile sevinecek haldesiniz! Hakan Albayrak,dan alıntıdır!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı