Kocaeli'de kırmızı alarm!

Gebze, Kandıra, Kartepe, Derince ve İzmit ilçelerindeki bazı hayvanlarda mavi dil hastalığı görülmesi üzerine karantina başlatıldı.

Kocaeli'de kırmızı alarm!
Kocaeli'de kırmızı alarm!
GİRİŞ 02.09.2014 18:58 GÜNCELLEME 02.09.2014 19:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Gebze Tepemanayır, Ahatlı, Yağcılar, Kandıra Pirceler, Kurtyeri, Derince Karagöllü/Bıçakçılar, Çavuşlu/Çal, Kartepe Ketenciler, İzmit Akmeşe/Sultaniye ve Zeytinburnu mahallelerindeki hayvanlarda hastalık şüphesine rastlandığı belirtildi.

Pendik Hayvancılık Araştırma Enstitüsünden gelen uzmanların bazı numuneler aldığı ifade edilen açıklamada, hayvanlara mavi dil hastalığı teşhisi konulduğu bildirildi.

Bunun üzerine çeşitli önlemler alındığını aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öncelikle hastalık görülen mahallere giriş çıkışlar yasaklanmıştır, ikinci emre kadar karantina uygulanmaktadır. Köylerde mavi dil hastalığı hakkında bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir. Mavi dil hastalığına karşı aşılama faaliyetlerine devam edilmekte, gebe ve hastalık bulaşmış hayvanlara aşılama yapılmamaktadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • bircan 9 yıl önce Şikayet Et
    bilmeden yorum yapmasak ne sabotajı. bu kuş gribi bilmem ne gibi bir durum değil.mavi dil hastalığı hayvanlarda görülen aşısı yapılan bir enfeksyon hastalığıdır.hem o hayvanların can güvenliği için hemde sana bana hastalıklı et yedirmemeleri için tedavi gerekir karantina şarttır.başka şeylerle karıştırılıp mavi dilin ne olduğunu bilmeden kesin sabotaj filan denmesi çok abestir.
    Cevapla
  • Gürhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kesin sabotaj diyorum. Daha önce de kuş hastalığı dediler bütün hayvanları canlı canlı yaktılar milyonlarda para çöpe gitti günahı da cabası şimdi de küçük baş hayvanlar daha sonra da büyük baş hayvanları mı yok edecekler??!!! LÜTFEN devlet bu konunun peşini bırakmasın. Ben sabote olduğunu düşünüyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu