Burak Can Karamanoğlu davası başladı

Burak Can Karamanoğlu cinayeti ile ilgili olarak üçü tutuklu, biri firari toplam 5 sanıklı davaya başlandı.

Burak Can Karamanoğlu davası başladı
Burak Can Karamanoğlu davası başladı
GİRİŞ 02.09.2014 20:49 GÜNCELLEME 02.09.2014 20:49

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, ölen Burak Can Karamanoğlu'nun ailesinden kimse katılmazken, tutuklu sanıklar Oğuz K., Volkan G. ve Zafer Karadağ ile tutuksuz sanık Mustafa S. ve avukatları katıldı. 

Burak Can'ın vurulduğu silahı kullandığı iddia edilen sanık Oğuz K., sorgusunda, terör örgütü üyesi olmadığını belirterek, “Terörist hiç değilim. Vatanını milletini seven biriyim. Örgütün çağrısı üzerine orada bulunuyor değildim. Orada oturduğum için, olay tarihinde orada bulunmam normaldir" dedi.

'KIZLARA HAVA ATMAK İÇİN HAVAYA ATEŞ ETTİM' 

Olay günü ilk olarak 18.00-18.30 sıralarında Burak Can'ı vuran silah ile kızlara hava atmak için 4-5 el havaya ateş ettiğini söyleyen Oğuz K., “Pınarbaşı kasabının önünde ateş ettim. Burası ölenin vurulduğu yerden 200 metre mesafededir. Yanımdaki arkadaşım Volkan G. de ateş etmek istedi. Silahı ona verdim. O da 2-3 el havaya ateş açtı" dedi. 

Saat 20.00 sıralarında aynı kasabın önünde yeniden birkaç el havaya ateş açtığını söyleyen Oğuz K., “Bir amacım olmaksızın, havam olsun diye ateş açtım. Saat 20.30-21.00 sıralarında yine havam olsun diye 2-3 el aynı kasabın önünde ateş açtım. Ateş ettiğim yer ölenin düştüğü yere uzaktır" dedi. 

Burak Can'ın saat 21.45 sıralarında vurulduğunu söyleyen Oğuz K., kendisinin 21.27 sıralarında olay yerinden aracıyla ayrıldığını, silahını da firari sanık Gökhan K.'ya verdiğini belirterek, “21.27'de olay yerinden ayrıldığıma dair kamera kaydı bulunmaktadır" dedi.

'BURAK CAN'I GÖKHAN K. VURDU' 

Oğuz K., olay yerinden ayrıldıktan sonra kız arkadaşı ile birlikte gece 03.00'e kadar dolaştığını, ardından da evine gittiğini belirterek, “Diğer gün Gökhan'ın yanına gittim. Silahımı geri aldım. 1-2 gün sonra da silahı Zafer K.'ya sattım. 25 Mart'ta gözaltına alındım. Kendimi temize çıkarmak için Zafer'i arayarak silahın teslimini sağladım. Suç işleyen biri bunu yapmaz. Biz cezaevindeyken Gökhan K. bize avukat yolladı. Mahkemede ismini vermememizi istedi. Rahmetli Burak Can'ın ailesine başsağlığı diliyorum. Burak Can'ı vuran Gökhan K.'dır. Silahımı olay günü 21.27'de ona verdim, bir gün sonra da aldım. Adliye'de Burak Can'ın benim silahımla vurulduğunu öğrendim. Polis bana Gökhan'ı tanıyıp tanımadığımı sordu, korkudan tanımadığımı söyledim" dedi.

'OĞUZ BİR ANDA SİLAHINI ÇIKARARAK ATEŞ ETTİ' 

Burak Can'ın öldürüldüğü silahla olay günü ateş ettiği öne sürülen bir diğer tutuklu sanık Volkan G. de, “Olay günü Oğuz bir anda silahı belinden çıkartarak birkaç kez ateş etti. Niye ateş etti, bilmiyorum. Kavga yoktu, olay yoktu, polis yoktu, kızlar vardı. Ben de istedim. Silahı verdi, 2 kez de ben havaya ateş ettim. Saat akşam 6,5-7 arasıydı. Oğuz birkaç dakika sonra yeniden havaya ateş etti" dedi.

'GÖKHAN K. BENİ TEHDİT ETTİ' 

Firari sanık Gökhan K.'dan korktuğunu, bu nedenle hem kendisi hem de ailesi için koruma istediğini beyan eden Volkan G., “Oğuz'un o gece silahı Gökhan'a verdiğini gördüm. Karanlıktı, saati tam olarak hatırlamıyorum. Tahminen 20.00 sıralarıydı. Olaydan sonra da Gökhan silahın bana verildiğini bir yere söylememem için beni tehdit etti. Gökhan K. herkesi korkutur" dedi. 

26 Mart tarihinde gözaltına alındığını, örgütle işi olmadığını belirten Volkan G., “Burak Can'ın vurulduğu yeri bilmiyorum. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi. 

Olayda kullanılan silahın Oğuz K. tarafından kendisine getirildiğini kaydeden tutuklu sanıklardan Zafer K., “Ben de silahı tamir etmesi için tutuksuz sanık Mustafa S.'ye verdim, satmadım ona. Korktuğum için polise silahı sattığımı söyledim. Silah ticareti yapmadım, bir silah tamiratı ne duruma getirdi beni. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi.

SANIK MUSTAFA S: BURAK CAN ARKADAŞIMDI 

Davanın tutuksuz sanığı Mustafa S. ise ölen Burak Can Karamanoğlu ile arkadaş olduğunu, 3 yıl aynı binada oturduklarını belirterek, “İstanbul'un OHAL'i Okmeydanı. Örgüt esnafa zorla kepenk kapattırır. Burak Can olayından sonra kendimizi korumak için silahı aldım. Orada tekstil işi yapıyoruz, kendi yerimiz var. Bu nedenle aldım silahı. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.

Duruşma sonunda, tutuklu sanıkların avukatları, müvekkillerinin tutukluluk halinin kaldırılmasını istedi. Ancak mahkeme, üç sanığın da tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME... 

Berkin Elvan'ın cenazesinin kaldırıldığı 12 Mart tarihinde Okmeydanı'nda çıkan olaylarda, Burak Can Karamanoğlu silahla vurularak öldürülmüştü. Yapılan operasyonda, Oğuz K., Volkan G., Gökhan K., Zafer Karadağ ve Mustafa S. gözaltına alındı. Burak Can'ın vurulduğu silah da Mustafa S.'de ele geçirildi. Araştırmada, ruhsatsız silahın Oğuz K.'ya ait olduğu tespit edildi.

Oğuz K.'nın, olaydan sonra silahı Zafer K.,'ya, Zafer K.'nın da Mustafa S.'ye sattığı tespit edildi. Oğuz K., daha sonra silahı olay gecesi Gökhan K.'ya verdiğini söyledi.
Soruşturma sonucunda 5 kişiye dava açıldı. Oğuz K., Volkan G. ve Gökhan K. hakkında “Terör örgütüne üye olmak", “Örgüt adına eylem yapmak", “Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet", “Ruhsatsız silah bulundurmak" ve “Kasten cinayet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Üç sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 12 yıl 9 aydan 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Şüphelilerden Mustafa S. “Ruhsatsız silah bulundurmak" ve “Kasten adam öldürmek" suçlarından müebbet hapis ve 6 aydan 3 yıla kadar, Zafer Karadağ ise “Ruhsatsız silah ticareti"nden 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı