KPSS hırsızlığını yakalayan savcıya sürgün ve ceza

2010 KPSS'deki soru hırsızlığını tespit edip soruşturma açan dönemin Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Gökalp'in başına gelmeyen kalmadı.

KPSS hırsızlığını yakalayan savcıya sürgün ve ceza
KPSS hırsızlığını yakalayan savcıya sürgün ve ceza
GİRİŞ 03.09.2014 14:12 GÜNCELLEME 03.09.2014 14:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Önce elindeki soruşturma Ankara'ya alınıp sümen altı edildi. Ayhan Gökalp'in Başsavcılık unvanı iptal edildi. Düz savcı olarak Kayseri'ye sonra Eskişehir'e sürgün edildi.

HSYK 'meşruhatlı davetiye çıkarmadan kolluk aracılığıyla tanık çağırma' gibi bir gerekçeyle soruşturma açtı ve uyarı cezası verildi. Gökalp'i sürgün etmekle yetinmeyen yargıdaki paralel yapı, mesnetsiz iddialarla ​Gökalp hakkında 5 soruşturma daha açtı. Ama işlem yapılmadı.

2010 KPSS ile ilgili soruşturmayı başlatan ve soruların paralel yapı tarafından çalındığını tespit eden dönemin Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Gökalp'in ünvanı alınarak sürgün edildiği ortaya çıktı.

HERŞEY KPSS SORULARININ ÇALINDIĞI İDDİASI ÜZERİNE AÇILAN SORUŞTURMA İLE BAŞLADI

Dönemin Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Gökalp, KPSS sorularının çalındığı iddiası üzerine soruşturma başlattı. Soruşturmayı belli bir aşamaya getirmesinin ardından Ankara'nın ısrarla istemesi nedeniyle yetkisizlik kararı vererek, dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Gökalp ile ilgili süreç bu aşamadan sonra başladı. Önce ünvanı alınarak Kayseri'ye 2 yıl sonra da Eskişehir'e 'düz savcı' olarak atandı.

SORULARI CEMAATİN DAĞITTIĞI İTİRAF EDİLDİ

10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS'de soruların çalındığı iddialarının basına yansıması üzerine Yalvaç Cumhuriyet Başsavlığı, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, örgüte bilerek isteyerek yardım etmek, haksız çıkar sağlamak ve açıklanması yasaklanan gizli bilgileri açıklamak, nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemine girme, var olan verileri başka yerlere gönderme suçlarından dolayı 31 Ağustos 2010 tarihinde soruşturma başlattı. Savcılık, mahkeme kararıyla şüpheli adaylardan bir kısmını dinlemeye aldı. Dinlemelere takılan bazı adaylara soruların gönderildiği tespit edildi. Bunun özerine Başsavcı Ayhan Gökalp, şüphelileri çağırarak ifadelerine başvurdu. Şüpheliler ifadelerinde, soruların cemaat tarafından gönderildiği itiraf etti.

ANKARA ISRARLA DOSYAYI İSTEDİ

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Gökalp, aldığı ifadeler ve yaptığı incelemeler sonucu KPSS sorularının cemaate yakın kişilere servis edildiğini ortaya çıkardı. Paralel yapı bunun üzerine harekete geçerek Gökalp'ı tasfiye etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ÖSYM'nin Ankara'da olmasını ve daha geniş çaplı soruşturma başlatmayı bahane ederek ısrarla dosyayı istedi. Bunun üzerine de dosya, yetkisizlik kararı ile 22 Haziran 2011 tarihinde Ankara'ya gönderildi. Bu tarihten sonra soruşturmayı Ankara Başsavcıvekili Şadan Sakınan'a verildi.

Dosya UYAP'a kaydedilmedi

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı olan Gökalp, 2011'de Kayseri'ye, 2013'te Eskişehir'e atandı. Gökalp böylece, 2 yılda iki yer değiştirmiş oldu. Dosya yıllarca sümenaltı edilirken Ankara Başsavcıvekili Şadan Sakınan hakkında CHP Konya Milletvekili suç duyurusunda bulundu. HSYK 3. Dairesi hiçbir işlem yapmadı. Dosyayı UYAP'a kaydetmediği ortaya çıkan ve 2 buçuk yıl hiç bir işlem yapmayan Sakınan'ın en önemli delilleri imha ettirdiği de iddialar arasında yer aldı. Sakınan, başsavcıvekili olarak daha sonra Konya'ya atandı. Sakınan hakkında HSYK'ya yapılan suç duyurularının akibetinin ne olduğu da bilinemedi.

Soruşturmalarla gözdağı verdiler

Dosyanın Ankara'ya gönderilmesinin ardından Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı'na olağan denetime giden HSYK Başmüfettişi Necdet Arslan, KPSS oyununu bozan Gökalp hakkında 'meşruhatlı davetiye çıkarmadan kolluk aracılığıyla tanık çağırma' iddiasıyla tutanak tuttu.

Tutanak üzerine Ahmet Hamsici'nin başkanlığını yaptığı HSYK 3. Dairesi, Gökalp hakkında inceleme istedi. Kararın ardından yine Başkanlığını Nesibe Özer'in yaptığı HSYK 2. Dairesi de Gökalp'e soruşturma başlattı. Gökalp'e 2013'te de 'uyarı' cezası verildi. Ayrıca asılsız iddialar nedeniyle 5 soruşturma daha açıldığı, ancak işlem yapılmadığı öğrenildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 10
  • Remzi Ece 9 yıl önce Şikayet Et
    Başsansı vekilinin akıbeti. Zamanın Ankara Başsavcı vekili hakkındaki soruşturmanın akıbeti onbinde bir sapma ihrimali dahil olmak üzere şöyle olacaktır. Tabi oldukça uzun bir zaman geçtikten sonra! ''iddia edilenlerin soyut iddiadan öteye geçmediği somut delil getirilmediği, ayrıca somut delil getirilse bile, yargılama ve delilleri değerlendirme yetkisi kapsamında kaldığı bu nedenle işlem yapılmasına mahal olmadığı vs.vs.vs. Yiyeni bulursanız çok aç doyurursunuz.
    Cevapla
  • Can Tan 9 yıl önce Şikayet Et
    Paraleldir Paralel.. Yerleştirdiği adamlar patladı artık.Her Ahi den, Fem den mezun olan hakim savcı olursa paralel de olur meridyen de.Bunlar artık ucuz numaralar.5 yasındaki yeğenime anlatıyorum da 1 yılda değişenlere o bebek bile gülüyor ama koca koca adamlar hala uyuyor.Bizim milleti kandırmaktan kolay bişey yok.Bu ülkede yargı da ilerlemez, suçta bitmez.kandırma da ne var
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır. Mehmet Akif Ersoy!. Dünya güzel olsaydı, doğarken ağlamazdık… Yaşarken temiz kalsaydık ölünce yıkanmazdık. Necip Fazıl Kısakürek!
    Cevapla
  • remzi yazıcıoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMAZ.PARELELCİLER İÇİN REFERANDUM LAZIM.. Devlet içine sızmış üst düzey Paralelcileri Devletin kurum ve kuruluşlarından temizlemek için (HÜKÜMETİN)Millete gidederek Referanduma acilen başvurması gerekir. yoksa bunları temizlemek Türkiyeyi yorar.?
    Cevapla
  • cevherkul 9 yıl önce Şikayet Et
    Yasayla. olmuyorsa referanduma getirin tüm adalet sistemini yenileyelim....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi