Belediye meclisinde komedi gibi Atatürk polemiği

Ceyhan Belediyesi meclis toplantısında, Atatürk Caddesi’nin sokak olarak değiştirilmesi tartışmaya neden oldu.

Belediye meclisinde komedi gibi Atatürk polemiği
Belediye meclisinde komedi gibi Atatürk polemiği
GİRİŞ 04.09.2014 17:51 GÜNCELLEME 04.09.2014 17:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ceyhan Belediye Meclisi eylül ayı toplantısı 14 maddelik Gündemle Belediye Başkanı Alemdar Öztürk başkanlığında toplandı. Saygı duruşu ile başlayan toplantıya mazeret bildiren 2 meclis üyesi katılmadı.

Gündem maddelerinin çoğunda fikir birliğinin sağlanmaması nedeniyle maddeler üyeler tarafından görüşülmesi için komisyonlara havale edildi. Gündemde yer alan ‘Cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi’ maddesi muhalefetin tepkisine rağmen meclisten geçti.

"ATATÜRK'ÜN ADI CADDEYE VERİLİR SOKAĞA DEĞİL"

Gündemin 9. maddesinde yer alan cadde ve sokak isimlerinin değişmesi, MHP ve CHP meclis üyelerinin 13 ret oyuna rağmen 14 oyla meclisten geçti. İsimleri değişecek cadde ve sokaklar arasında Atatürk Caddesi’nin olması mecliste tartışmalara neden oldu.

"ATATÜRK'E SAYGINIZ OLSUN"

1 oy farkla Atatük Caddesi’nin, Atatürk Sokağı olarak değişmesine tepki gösterenlerden CHP Meclis Üyesi Süleyman Yoltay, “Ülkenin önderi Ulu Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıyan ve Ceyhan’la simgeleşen Atatürk Caddesi’nin sokak olarak değiştirilmesini doğru bulmuyorum. Atatük’e saygınız olsun” diye tepki gösterdi.

BULVAR OLARAK DEĞİŞECEK

Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ise, “Atatürk Caddesi’nin bulunduğu bölgede yakın zamanda kentsel dönüşüm yapmayı planlıyoruz. Bu gerçekleştikten sonra buranın adı Atatürk Bulvarı olarak değişecek ve Büyükşehir Belediyesine bağlanacak” dedi.

Belediye meclis toplantısında gündem dışı söz alan MHP ve CHP meclis üyeleri kararın tekrardan meclise getirilmesi konusunda teklifte bulundular.

YORUMLAR 2
  • osman sakrak 9 yıl önce Şikayet Et
    1710133140. aslında karar alınmalı ve olur olmaz heryere atatürk ün isminin verilmesi yasaklanmalı
    Cevapla
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    ATATÜRK SAĞ OLSAYDI VAR YA.... Bunların kafalarında o 'ilaç' içimek için kullandığı bardağı kırardı;bir de üstüne leblebi ile kovalardı. Boş işlerin boş adamları....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası