Akdamar Kilisesi'ndeki 5. ayin

Türkiye Ermenileri Patrikvekili Ateşyan'ın yönettiği ayin başladı.

Akdamar Kilisesi'ndeki 5. ayin
Akdamar Kilisesi'ndeki 5. ayin
GİRİŞ 07.09.2014 11:49 GÜNCELLEME 07.09.2014 11:49

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Ermeni Kilisesi'nde bu yıl beşincisi düzenlenen ayin başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel izniyle 95 yıl aradan sonra ilk defa 2010 yılında ibadete açılan Akdamar Kilisesi, bu yıl beşinci ayine ev sahipliği yapıyor.

AYİNİ ARAM ATEŞYAN YÖNETİYOR

Sabah erken saatlerden itibaren Gevaş ilçesindeki iskeleden teknelerle adaya geçen ziyaretçiler, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrikvekili Aram Ateşyan'ın yönetiminde ayine başladı.

Kilisenin güney bölümündeki şapelde hazırlıklarını yapan Ateşyan ve din adamları, çan sesleri ve ilahiler eşliğinde kiliseye girdi. Adada toplanan çok sayıda katılımcı da mum yakıp dua etti.

ÇOK SAYIDA KİŞİ İLGİ GÖSTERDİ

Türkiye'de yaşayan Ermenilerin yanı sıra Avusturya, İsviçre, Almanya, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, İran ve Ermenistan'dan çok sayıda ailenin ilgi gösterdiği ayine, Van Belediyesi Eş Başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban ile bazı ilçe belediye başkanları, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu John Espinoza, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Süryanı Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin, New York Patriği Başepiskopos Khajag Barsamyan ve bazı din adamları da katıldı.

Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ ile Dışişleri Bakanlığı'ndan bir heyet de adaya gelerek, çalışmaları yerinde inceledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!