DTK'nın yeni eşbaşkanları belli oldu

Diyarbakır’da iki gündür devam eden Demokratik Toplum Kongresi’nin 7. Olağan Kongresi sona erdi.

DTK'nın yeni eşbaşkanları belli oldu
DTK'nın yeni eşbaşkanları belli oldu
GİRİŞ 07.09.2014 20:23 GÜNCELLEME 07.09.2014 20:23

 Kongrede tek listede aday gösterilen Hatip Dicle ile Selma Irmak, DTK’nın yeni eşbaşkanları seçildi. 

DTK 7. Olağan Kongresi sona erdi. İki gündür devam eden kongrede eski DEP Milletvekili Hatip Dicle ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Selma Irmak yeni eşbaşkan olarak seçildi. Dicle ile Irmak, KCK ana davasında uzun sürece cevaevinde kalarak, geçtiğimiz aylarda tahliye edilmişti.
Dicle ve Irmak, eşbaşkan olarak seçilmelerinin ardından, kongrede Kürtçe birer konuşma yaparak, DTK delegelerine teşekkürlerini illeti.

Konuşmaların ardından DTK 7. Olağan Kongresi’nin sonuç bildirgesi açıklandı. Sonuç bildirgesini okuyan DTK Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Kongremiz yerel, ulusal ve uluslararası hiçbir gücün karşında duramadığı çeteci güçlere karşı halkların savunmasını ağır bedeller ödeyerek gerçekleştiren YPG ve HPG güçlerinin uluslararası mekanizmalar tarafından halk savunma gücü olarak tanınmasını ve PKK’nın terör örgütleri listesinden çıkartılmasını bir zorunluluk olarak görmektedir. Diyalog sürecinde gelinen aşamayı gündemine alıp değerlendiren kongremiz, AKP hükümetinin çözüme dair tatmin edici bir adım atmadığını vurgulamıştır.

Kürt halk önderi ve özgürlük hareketi çok zor şartlar altında diyalog sürecinin kopmaması için yoğun çaba sarf etmiştir. Bu çabaların sonuç alıcı bir müzakere ve kalıcı bir barış sürecine dönüşmesi için öncelikli olarak Abdullah Öcalan’ın özgürce hareket edeceği koşulların sağlanması, diyalog sürecinden müzakere sürecine geçişte katkı sunacak kesimlerin dahil edilmesi, hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılması, TMK’nın kaldırılması, seçim yasasının demokratikleştirilmesi ve bunlarla birlikte anadil hakkının ve demokratik özerkliğin esas alınacağı yeni bir anayasanın yapılması acil bir ihtiyaç olarak öne çıkmaktadır” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...