"Televizyon yayınını kestiler"

Asansör faciasının yaşandığı inşaatta ölenlerle aynı blokta çalışan işçiler, “Olayı kimse görmesin diye yayınlarımızı kestiler” dedi.

"Televizyon yayınını kestiler"
"Televizyon yayınını kestiler"
GİRİŞ 09.09.2014 09:54 GÜNCELLEME 09.09.2014 09:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul’da 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasının yaşandığı inşaatta ölen işçilerle aynı blokta çalışan işçiler, iş güvenliğiyle ilgili temel sorunların taşeron sisteminden kaynaklandığını söyledi. Hürriyet’e konuşan Nazım Altundere, Ahmet Demir, Halef Koyuncu ve Zülfikar Demir; Türkiye’de taşeron sistemi kalkmadığı sürece inşaatlarda ölümlerin devam edeceğini belirterek, “Bu şekilde daha çok ölüm haberi alırsınız. Artık öyle bir duruma gelmiş ki taşeron şirketin taşeronunun da taşeronu var. Bunlar devlet tarafından denetlenmiyor. Bizim mesela üç tane patronumuz var” dedi. İşçiler, inşaattaki çalışma koşullarını şöyle anlattı: 

ŞANTİYEDE ÇUKURLAR VAR

İnşaat alanında 4-5 tane çukur var, etrafı kapatılmadığı için 10 gün önce bir arkadaşımız bu çukurlardan birine düştü, o çukurun içinde bir demir çubuk olsa ve onun üstüne düşse ölürdü. Ancak o arkadaşımız düştükten sona o çukurun etrafı kapatıldı. Bazı katlarda korkuluk yok, biz korkuluk olmayan yerde çalışırken iş güvenlikçiyi bizzat kendim uyardım, “bak burada korkuluk yok” diye. Bana “Tamam notumu aldım” dedi ama sonra biz yine orada çalışmaya devam ettik. Halbuki o anda orada işin durdurulması ve önce tedbir alınması gerekirdi.

Bir gün inşattaki elektik panosunu oradan su aktığını gördüm. Dokuzuncu kattaki tuvalet patlamıştı, oradan asansörlerin üzerine ve elektrik panosuna dökülüyordu, o pis su orada günlerce kaldı, temizlenmedi. Kimse de farkında değildi.

Bu facianın olduğu gün sularımızı kestiler, sonra da yarım saat içinde haberlerde bu olayın gösterildiğini kimse görmesin diye televizyon yayınlarımızı kestiler. Koğuşlarda televizyon seyredemiyorduk, eksi dördüncü katta yani bodrumda olduğumuz için de dışarıda olup bitenden, yürüyüşlerden haberimiz yoktu. Bodrum katta kaldığımız için ses duyulmuyordu, telefon şebekesi bile çekmiyor. Yani iki dündür dışarıyla bağlantımız yok. Bir arkadaşımız gelip “Dışarıda yürüyüş var, niye buradasınız?” deyince protestodan haberimiz oldu.

YORUMLAR 3
  • Az Konuşurum 9 yıl önce Şikayet Et
    madem. 1 hafta öncesine kadar bu sorunlar yokmuydu?neden şikayetçi olmadınız?bir olay olduktan sonra orda şu vardı burda bu yoktu demenin kime faydası var.malesef nasrettin hoca lazım bize testiyi düşürmeden tokat atacak biri.
    Cevapla
  • arif kara 9 yıl önce Şikayet Et
    mesele. mesele ölen işciler değil, hergün ölsede hükümete ve devlete karşı yıkıcı eylemler yapsak diyen, siyasi partilerimiz ve hainlerimiz var maalesef.
    Cevapla
  • hasan cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben hep derimmm. işçiye,çalışana değer yok hükümet ve patron gözünde bizler hiçiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı