Suriye'ye yardım çağrısı

Ülkelerindeki iç savaşta yaşadıkları yerleri terk edemeyen Suriyeliler su ve gıda sıkıntısı yaşıyor.

Suriye'ye yardım çağrısı
Suriye'ye yardım çağrısı
GİRİŞ 09.09.2014 15:26 GÜNCELLEME 09.09.2014 15:26

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaştan kaçamayanların gıda bulamadıkları için zor günler geçirdiğini söyledi.

Suriyelilerin zor şartlarda hayata tutunmaya çalıştığını belirten Karacaoğlu, "Kadın, çocuk ve yaşlı Suriye vatandaşları adeta harabeye dönen ülkede su, gıda ve ekmek bulamıyor. Yardım kuruluşlarının destekleri iyice azaldı. İHH olarak yardım çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Fakat yetersiz kalıyor. Dünyadaki tüm sivil toplum kuruluşlarını Suriye için duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Suriye'nin hemen her bölgesinde insanların temel yaşamsal ihtiyaçlardan yoksun olduğunu, şu an saldırıların yaşandığı bölgelerde güçlükle hayatta kalmaya çalışan 5 milyon Suriyelinin acil yardım beklediğini vurgulayan Karacaoğlu, şöyle devam etti:

"Ülkede açlık yüzünden ölüm riski önemli boyutlara ulaştı. Türkiye'deki yardım kuruluşlarının çalışmalarıyla ayakta kalan Suriyeliler için daha çok yardım yapılmalıdır. Suriye'nin başta Halep, Hama, Humus, ,İdlib, Lazkiye ve sınır köylerine su, ekmek ve gıda malzemelerinin bir an önce ve hızla ulaştırılması gerekiyor. Türkiye'de ve dünyanın her yerinde yardım çalışmaları yapan hayır kuruluşlarının Suriye için atağa kalkmaları gerekiyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!