Almanya’dan PKK’ya 5 bin silah gitti iddiası

Alman silah üreticisi SIG Sauer’in 2005 yılında Irak’a yasa dışı yollardan 5 bin tabanca teslim ettiği ileri sürüldü.

Almanya’dan PKK’ya 5 bin silah gitti iddiası
Almanya’dan PKK’ya 5 bin silah gitti iddiası
GİRİŞ 10.09.2014 14:20 GÜNCELLEME 10.09.2014 14:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kuzey Alman Radyo Televizyon Kurumu (NDR), Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu (WDR), Süddeutsche Zeitung'un şirketin iç yazışmalarına dayandırdığı ortak haberine göre, SIG Sauer silah sevkiyatını gerekli izinleri almadan gerçekleştirdi. Bu silahlardan bir kısmının PKK'nın eline geçtiği belirtiliyor.

Habere göre 9 milimetrelik tabancaların sevkiyatı şirketin ABD'deki kardeş firması SigArms üzerinden yapıldı.

Buna göre 2004 yılının aralık ayında Amerikan Ordusu'nun alımdan sorumlu makamları, IrakOrdusu'na verilmek üzere SigArms şirketine 5 bin tabanca sipariş etti. SigArms bu siparişi Alman SIG Sauer şirketine iletti.

SIG Sauer silahların gideceği adresi bilmekle birlikte doğrudan Irak'a yapılan ihracat konusunda bir izin talebinde bulunmadı.

Temmuz ayı başında da Alman silah şirketinin, ABD üzerinden Kolombiya'ya silah sevkiyatı yapmak için yetkilileri yanılttığı ileri sürülmüştü.

SIG Sauer ayrıca gerekli izinler alınmadan Kazakistan'a silah göndermekle suçlanıyor. Kiel Savcılığı konuyla ilgili soruşturmasını sürdürüyor ve iddia nedeniyle SIG Sauer'e ihracat yasağı konmuş durumda.

Kaynak: DW Türkçe

YORUMLAR 1
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    almanya filistinlilere neden silah göndermiyor?. israil terör devletinin zulmü altında inleyen filistin halkı son yaşanan vahşette 450 çocuğunu şehit verdi. bütün dünya almanya dahil soykırıma seyirci kaldı. diktatör esad kendi milletini öldürüyor, yine ses yok. ışide karşı peşmergeleri silahlandırdığını iddia eden almanyanın asıl hedefi silahların pkk'nın eline geçmesi ve türkiye'ye karşı kullanılmasıdır. bunu açıkça ifade edemezler, etmeleri de beklenmez. alman firması sig sauerin ürettiği silahların nasıl pkk'nın eline geçtiğine dair hiç bir bilginin olmaması soru işareti. ama silahların pkk'nın elinde olduğunun itiraf edilmesi, dolaylı yollardan alman hükümetinin rızasıyla silah transferinin gerçekleştiğinin delilidir. pkk almanyanın, israilin taşeronu olmasın. barış sürecinin değerini iyi bilsin ve türkün, kürdün kanının akmasına alet olmasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!