Melih Gökçek'ten şebeke suyu açıklaması

Ankara'nın suyunun kirli olduğu yönündeki iddialara, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, canlı yayında su içerek cevap verdi.

GİRİŞ 11.09.2014 11:01 GÜNCELLEME 11.09.2014 15:05
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Melih Gökçek, Ankara'daki su tartışmaları hakkında basın toplantısı düzenledi. Gökçek, canlı yayında su içerek "Suyumuz temiz" mesajı verdi.  Diğer yandan Gökçek, Ankara'daki su tartışmasının arkasında su arıtma cihazı satanların olduğunu iddia etti. 

"BU KAMPANYANIN ARKASINDA CHP'Lİ VEKİLLER VAR"

Gökçek'in konuşmalarının satır başları;

"Su arıtma cihazı satanlar bu tarz görüntüleri yayarlar. Pet şişe satıcılarının olaylar dolayısıyla arkadaşıma teşekkür ettiğini söyleyeyim. Satışlarımız patladı diye.  Bu kampanyanın arkasında kim var? CHP'li milletvekilleri var, Ankara Tabipler Odası...  Hep suyumuzun kötü olduğunu söylediler ama bir yerden bir rapor getiremediler. Bu ne tamamen ideoloji, tamamen insanları korkutmaya dayalı...

"SUYUN KİRLİ OLDUĞUNU İDDİA EDENLERDE RAPOR YOK"

Suyun kirli olduğunu iddia edenlerde rapor yok. 7 yıldır Ankara'nın suyunun kötü olduğunu iddia edenler hiçbir rapor sunamadı.

"SU DÜNYA STANDARTLARINA UYGUN"

Ankara'nın 1,5 yıllık suyu var, günde 250 kez analiz yaptırıyoruz. Su dünya standartlarına uygun. İddiaları ortaya atanlar ideolojik çaba içinde."

CHP'NİN "KAPALI SU İÇİYOR" TWEETİNE CANLI YAYINDAN YANIT

Diğer yandan basın toplantısı sırasında CHP'nin sosyal medya hesabı "CHPonline" ndan atılan "Melih Gökçek, kapalı su içiyor" tweetini yanıtlayarak, "Yahu benim içtiğim suyun üzerinde ne yazıyor: ASKİ. Yani bu ne suyu şebeke suyu. İşte CHP budur ya, bu kadar cahil." dedi.

YORUMLAR 16
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Çamur at Kirletmezse iz bırakır misali !. Karayalçın zamanında Ankara, evler dahil lağım kokuyordu, tuvaletleriri akıtacak su yoktu, CHP; sen kirli çamaşırlarının üzerine temizini giymeyle kendini temizleyemezsin, asıl pisliği millet sizinle yedi içti ve yaşadı, iftira atmayın unutmadık !
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD'de lağım arıtılarak baraja pompalanıyor!. Burada önemli olan Kızılırmak suyunun kirliliği değil,halka pompalanan suyun kalitesidir..suya kızılırmaktan su pampalandığından suda sülfatın kokusu hissedilebilir,bu normaldir..Bu sular kullanma suyudur..kurak geçen bu dönemlerde su bulduğunuza şükretmek yerine ve su bulma becerikliliğini gösteremyen belediyeleri görmek yerine gidip Gökçek'e saldırıyorsunuz..Sizler susuz kalmamışsınız,aylarca suyunuz kesilseydi geçmişte istanbulda bizim yaşadığımız gibi bakın çamurlu suyu bulduğunuzda bile nasıl şükredecektiniz..insanoğluna iyilik yaramaz,gerçekten yaramaz..ne demiş atalarımız,iyilikten maraz doğar..
    Cevapla
  • Abdüllatif Erkaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Kendinizi kandırmayın. Ben şu yaşıma kadar hep şebekeden su içmiş bir insan olarak, hazır su aldım, onu içiyorum. Rengi berrak olsa da sular Ramazandan beri kokuyor. Kimse kimseyi kandırmasın. (CHP'li değilim.)
    Cevapla
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    YÖNTEM YANLIŞ BAŞKANIM!!. Sizin bu resminizi görünce birden,bir zamanlar ''bakın işte,çayımızda radyasyon falan yok;aha da ben de içiyorum'' diyen ülkemin bakanlarını hatırladım. Daha real ve modern bir yöntem bulsaydınız ya!
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    İçiniz rahat ederek suyu kullanamıyor musunuz? Alın 250 - 300 liraya bir ters osmoz arıtma sistemi kullanın. Bu nankörlükle su bulduğumuza şükredelim.. Yorumcu arkadaşın biri koku varsa mikrop vardır demiş. Bırakın mikroorganizmaları koku olması için maddenin organik olması bile gerekmez. Birçok inorganik madde de kokar. Mikrop öldürücü özelliğiyle bilinen alkol de kokar. Su arıtmada ve yine suyu dezenfekte etmekte kullanılan klor da kokar, hem de kötü kokar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin