Diyarbakırlı anneler Ankara'da

Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır’da eylem yapan aileler, tekrar Ankara’dalar.

Diyarbakırlı anneler Ankara'da
Diyarbakırlı anneler Ankara'da
GİRİŞ 11.09.2014 13:21 GÜNCELLEME 11.09.2014 13:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır’da eylem yapan aileler, 4 ay aradan sonra bugün seslerini duyurmak için tekrar Ankara’ya geldiler.

Seslerini duyurmak için Ankara’ya gelen Diyarbakırlı anneler, ilk olarak BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı ile görüştü. Karslı, “Terör örgütünün bölgedeki insanlara yapmış olduğu bir çirkinliği, anti-demokratik uygulamayı, bir eylemi gerçekleştirdiğine buradaki annelerimizin şahitliğinde bizler de şahit oluyoruz” dedi. Karslı, bu süreçte aileleri yalnız bırakmayacaklarını kaydederek, “Çeşitli vesilelerle çocukları kandıran terör örgütü kimisi 23 Nisan bayramı, kimisini 19 Mayıs bayramı münasebeti ile bahanelerle kandırıp götürdüklerini hepimiz biliyoruz. Gözü yaşlı annelerimizin çocukları annelerine dönecekler. Onlar da üretime katkı sunacaklar. Hem gözyaşımız dinecek hem de ülkenin kalkınmasına katkı sunacaklar. Bizim amacımız bu süreçlere her zaman destek vermek, onların yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

"BİZLER BAYRAM YAŞAMADIK"

2 yıldır kardeşinden haber alamadıklarını belirten O.B.’nin ablası F.B. de yetkililere seslenerek, “Aileler olarak kendi çocuklarımız yoksa yaşayamıyoruz. İnsanın kendi çocuğu olmadan hayatı olamaz. Çocuklarımızı geri istiyoruz. Çocuklarımız geri dönsünler. Biz onlar ile ne hayaller kurmuştuk, onlar okusunlar onlar bizim geleceğimiz. Eğer ki benim kardeşim bu dünyada yoksa bende yaşamak istemiyorum. Bütün annelerin tek bir gayesi var. Kendi evlatlarını almak. Bizler artık dayanamıyoruz, sürekli ilaçlarla, serumlar alarak ayakta kalabiliyoruz. Hiçbir şey anne yüreğinin önüne geçemez. Bayramı ne heveslerle bekledik. Her gün bugün çocuklarımız gelir diye bekledik. Ama o bayram bize zindan oldu. Bizler bayram yaşamadık. Lütfen Kurban Bayramı’nda bize çifte bayram yaşatsınlar” dedi.

7 aydır 15 yaşındaki ağabeyinden haber alamayan D.T. ise, yetkililerden yardım istediğini ifade ederek, “Abim gelsin istiyorum, büyüklerimden rica ediyorum. Destek vermelerini istiyorum. Abim 15 yaşında daha çok küçük, okulu var. Biz beraber dersler çalışırdık, oyunlar oynardık. Abim geri gelsin istiyorum, çok özledim” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • KALE55 9 yıl önce Şikayet Et
    DAHA ÖNCE NEREDEYDİNİZ. çocuklarınızı birdenbire kaçırmadılar, eylemlerde ön planda yer alırken, polise taş atarken, yürüyüş yaparken... onlara mani olsaydınız bunlar başınıza gelmezdi,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü