Filistin Heyeti Memur-Sen’i ziyaret etti

Türkiye’de temaslarda bulunan TAİM Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu ziyaret etti.

Filistin Heyeti Memur-Sen’i ziyaret etti
Filistin Heyeti Memur-Sen’i ziyaret etti
GİRİŞ 11.09.2014 14:01 GÜNCELLEME 11.09.2014 14:01

Türkiye’de temaslarda bulunan Türk Arap İlişkileri Merkezi (TAİM) Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Gündoğdu, Siyonist devlet İsrail’in yaptığı saldırılara tepki göstererek, “Mescid-i Aksa’nın altının oyulmasını engellemek, yıkılan binaları ve kırılan gönülleri onarmak için Memur-Sen olarak kafa yoruyoruz. Bu kapsamda Gazze’ye yardım kampanyası başlattık” dedi.

Bir dizİ temasta bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Türk Arap İlişkileri Merkezi (TAİM) Yönetim Kurulu Üyeleri Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu Memur-Sen Genel merkezi’nde ziyaret etti. Yapılan ziyarette Gazze yaşanan son gelişmeler hakkında fikir alış verişi yapıldı, Gazze’nin yeniden inşası için yol haritası çizildi.

“BİZ ZAFERİ ONLAR HEZİMETİ YAŞADI”

TAİM Yönetim Kurulu Başkanı Münir Said, Gazze’de yaşanan katliamlar hakkında Ahmet Gündoğdu’yu bilgilendirdi. Türkiye’nin son yıllarda dünya kamuoyunda yükselen bir değer olduğunu da belirten Said, İslam aleminin en büyük davalarından birisinin Filistin olduğunu vurguladı. Türkiye’nin Filistin konusundaki tutumunu ve katkılarının tüm İslam alemine örnek olduğunun altını çizdi. Said, Siyonist devlet İsrail’in Amerika ve diğer ülkelerden aldığı destekle Gazze’yi yerle bir ettiği belirterek, “Kullanılan ağır silahlar onların ne kadar korkak olduğunu ortaya koydu. Bu saldırılarda bizim sabrımız ve direnişimiz zaferin göstergesi oldu. Zafere ulaşmamız çok yakın” diye konuştu. 

Said, İsrail’in Mescid-i Aksa’nın altında yaptığı kazı çalışmaları ile kutsal mekanı yok etmek istediğini, bu yıkımı engellemek için Gazzeli öğrencilerin Aksa’yı boş bırakmadığını, İsrail’in öğrencilerin kutsal mekana girmesini yasakladığını bildirdi.

“MEMUR-SEN HAKKANİYETLİ DAVRANDI”

Türkiye ve Memur-Sen’in Gazze konusunda hakkaniyetli yaklaşımlar sergilediğini anlatan Said, “Biz bu hakkaniyetli yaklaşımlardan ötürü ziyaretlerimiz gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin ve Memur-Sen’in verdiği destekle Gazze zafere ulaşacak. Mescid-i Aksa’nın altını oyan Siyonist devlet dostlarımızın desteği ile bölgeden yok olacak. İslam dünyasının Memur-Sen gibi sivil toplum örgütlerine ihtiyacı var. Sizin İslam Ülkerlinde oluşacak sivil toplum bilincine öncülük etmenizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“FİLİSTİN BİZİM DAVAMIZ”

TAİM heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen olarak dünya Müslümanlarının yanında olmayı bir görev bildiklerini söyledi. Gündoğdu, “Biz Filistin davasını önemsiyoruz demek çok hafif kalır. Bu davayı önemsememek asla söz konusu olamaz. Siyonist devletin saldırıya başladığı günden en sert tepkiyi gösteriyoruz. Mescid-i Aksa’nın altının oyulmasını engellemek, yıkılan binaları ve kırılan gönülleri onarmak için Memur-Sen olarak kafa yoruyoruz. Bu kapsamda Gazze için yardım kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında Gazze’de Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan adını taşıyan okul ve bir de ‘şifa hastanesi’ yapmayı planlıyoruz” dedi.

“KATLİAMLARI HER FIRSATTA KINADIK”

Gazze’de yaşanan katliamlara her fırsatta tepki gösterdiklerini anlatan Gündoğdu, “Türkiye’de birçok eylem gerçekleştirdik. Birçok eyleme de öncülük ettik. Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırıları kınamak için Ankara’da İsrail Konutu’nun önünde eylem, İstanbul’da ise yürüyüş gerçekleştirerek, Siyonist devletin zulmünü haykırdık. Mısır’da yapılan darbenin yıldönümünü yani 14 Ağustos’u Dünya Rabia Günü ilan ettik. Bu kapsamda Türkiye genelinde eş zamanlı eylemlerle Mısır, Gazze, Suriye ve diğer İslam coğrafyalarında yaşanan zulümleri lanetledik. Ayrıca ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ Projesine paydaş olarak, yetimlerimize sahip çıkıyoruz. Bu proje kapsamında İHH ile birlikte hareket ediyoruz. Dünyadaki yetimlerimize sahip çıkıyoruz, önceliğimiz de Gazzeli yetimlere ayırıyoruz” şeklinde konuştu.

Gazze’nin ve diğer İslam ülkelerinin barışa ve refaha kavuşmasını önemsediklerini dile getiren Gündoğdu, Gazze’de Mehmet Akif İnan Okulu’nun temel atma törenine katılmak ve Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmek istediklerini kaydetti. Gündoğdu, Memur-Sen olarak her zaman Filistinlilerin yanında olduklarını hatırlattı.

Ziyarette Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, Genel Başkan Yardımcı Mehmet Emin Esen, Dış İlişkiler Danışmanı Osman Timurtaş, TAİM Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Güvenç, Beytul Makdis Gönüllüleri Derneği Müdürü Tahsin Mutevelliy, Uluslar arası Filistin Destek Komisyonu Koordinatörü Abdulaziz Hasan Şedil de hazır bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor