Devrilen ağaçla ilgili kahreden gerçek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı’nın yıkım izni istediği ancak yanıt gelmeden ağacın devrildiği öğrenildi.

Devrilen ağaçla ilgili kahreden gerçek!
Devrilen ağaçla ilgili kahreden gerçek!
GİRİŞ 11.09.2014 14:21 GÜNCELLEME 11.09.2014 14:21

Beykoz’da 2 kişinin ölümüne neden olan ağacın kesimi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı’nın izin başvurusunda bulunduğu ancak yanıt gelmeden ağacın devrildiği öğrenildi.

İstanbul’da çay bahçesinin üzerine devrilerek 2 kadının hayatını kaybetmesine neden olan ağaç ile ilgiliBeykoz Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı’nı işaret etmiş ve sorumluluğun onlarda olduğunu söylemişti.

Habertürk’e konuşan Park Bahçeler Daire Başkanlığı Budamadan Sorumlu Müdür Yardımcısı İbrahim Dedeoğlu, söz konusu dışbudak ağacının tepe tacında, 2014 yılı yaz aylarında kurumalar tespit ettiklerini ifade etti. Bunun üzerine İBB’nin talebi ile Orman İdaresi tarafından tespit yapıldığını söyleyen Dedeoğlu, “Kesim için izin işlemleri devam eden ağaçlardan biriydi’’ dedi.

Beykoz Korusu’ndaki sıradan ağaçlar ve anıtsal nitelikli ağaçların her yıl rutin olarak budama ve bakım ilaçlamalarının Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapıldığını ifade eden Dedeoğlu, “Ancak tehlikeli ağaçların kesilmesi yasa gereği genelde Orman İdaresi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü izni ile mümkün olmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yetişmiş ağaçlar üzerinde tasarrufu bulunmamaktadır’’ dedi.

Yamaçta bulunan ağaçta budama bile yapılmadığını öne süren adını vermek istemeyen bir çalışan, “Devrilen ağaç yamaçtaydı. Yağmur nedeniyle oluşan sel yüzünden kökü toprak seviyesinin yukarısındaydı. Uyardık ancak ne budamaya ne de kesmeye gelen olmadı” diye konuştu. Beykoz Korusu içinde bulunan binlerce ağaçtan onlarcasının tehlike yarattığı ve birçoğunun kesilmesi için işaretlendiği de öne sürüldü.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!