Greenpeace'den kömür eylemi

Çevre örgütü Greenpeace, Zonguldak Çatalağzı'ndaki termik santralde kömüre karşı eylem yaptı. 16 eylemci gözaltına alındı.

Greenpeace'den kömür eylemi
Greenpeace'den kömür eylemi
GİRİŞ 11.09.2014 14:46 GÜNCELLEME 11.09.2014 14:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Santralin limanında kömür boşaltan bir vince ve santrale kömür taşıyan bantlara tırmanan eylemciler, "Kömür varsa sağlık yok" ve "Kömürü durdur" yazılı pankartlar açtı. Greenpeace eylemcileri ayrıca, limana kömür taşıyan iki geminin üzerine “Kömür öldürür” yazdı. 

Eylemcilere, limanda bulunan römorkörlerden tazyikli su sıkıldı. Yaklaşık 3 saat süren eylemde polis ve özel güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle 16 kişi gözaltına alındı. 

Greenpeace üyeleri amaçlarının, santraldeki kömür nakliyesini durdurarak insan sağlığına vereceği zararları önlemek olduğunu söyledi.

Greenpeace İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Aksoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çatalağzı'nda, kömürlü termik santraller nedeniyle hava kalitesinin insan sağlığını tehdit eden boyutlarda olduğunu öne sürdü.

Greenpeace'e göre, mart ayında Çatalağzı ilçesinde hava kirliliğiyle yapılan beş günlük ölçümün sonuçları, insan sağlığına zarar veren partikül madde (PM 2,5) ortalamasının Dünya Sağlık Örgütü’nün güvenilir olarak belirttiği limitlerin üç katı.

Örgüt, kömürlü termik santrallerin kapatılıp, yeni santral projelerinin iptal edilip, rüzgar ve güneş enerjisine geçilmesini savunuyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da harekete geçmeye çağrıldı.

YORUMLAR 1
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    NÜKLEER SATRALA KARŞILAR,TERMİK SANTRALA KARŞILAR,HİDROELEKTRİK SANTRALA KARŞILAR.ALÇAKLARA 10 DAKİKA ELK.VERMESEN ORTALIĞI YIKARLAR.BUNLAR BİRİLERİNİN PARALI MAŞALARI.. Çevreci ve çevreyi koruma adı altında sürekli eylem yapan bu alçakların derdi ne kjömür ne demir.Türkiyenin kalkınmasını istemeyen 4 çapulcu.Nükleer santral yapalım desen karşı çıkarlar,hidroelektrik santral yapalım desen karşı çıkarlar,termik santral yapalım desen karşı çıkarlar,10 dakika Elektrik kesilincede tahammül edemezler ortalığı yıkarlar.Bunlar böyle bozuk zihniyet işte.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'