Mehmetçik'ten servis şoförlerine eğitim

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, eğitim kapsamında görev yapacak servis şoförlerine eğitim veriyor.

Mehmetçik'ten servis şoförlerine eğitim
Mehmetçik'ten servis şoförlerine eğitim
GİRİŞ 12.09.2014 12:58 GÜNCELLEME 12.09.2014 12:58

Hakkariİ İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, yeni eğitim- öğretim yılının başlamasıyla taşımalı eğitim kapsamında görev yapacak servis şoförlerine eğitim veriyor.

ÇOK YARARLI BİR UYGULAMA

Servis sürücüleri, öğrencilerin güvenliği için gerekli tedbirleri alınması, trafik kuralları ve öğrencileri güvenle taşımaları amacıyla araçlarında bulunması gerekenler konusunda bilgilendiriliyor. Jandarma trafik ekipleri, Karayolları Trafik Kanunu'nda ve yönetmeliklerde belirtilen servislerin arkasındaki 'Okul taşıtı' yazısı, 'Dur' işareti ve kırmızı ışık veren lamba, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınmasını üstlenen araçlarda rehber personel bulundurulması, öğrenci haricinde yolcu taşınmaması, araçlarda sigara içilmemesi için sıkı denetim uygulayacağını şoförlere aktardı. Kurallara uyulmaması durumunda gerekli cezai hükümlerin uygulanacağını aktaran ekipler, servis şoförlerinin iyi bir eğitim öğretim dönemi geçirmelerini temenni etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar