İstanbul'da 15 Eylül seferberliği

Okulların açılacağı 15 Eylül için İBB yoğun önlemler aldı. 15 Eylül'de toplu taşıma öğlene kadar ücretsiz olacak ve ek sefer konacak.

GİRİŞ 15.09.2014 00:15 GÜNCELLEME 15.09.2014 07:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okulların açılacağı 15 eylül pazartesi günü trafikte sorun yaşanmaması için ilgili kurumların yetkilileri ile toplantı yaparak alınacak önlemleri hazırladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, okulların açılması nedeniyle trafikte oluşabilecek yoğunluk için alınan tedbirleri açıkladı. Topbaş, toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını belirterek, vatandaşları zorunlu kalmadıkça bireysel araçlarını kullanmamaları konusunda uyardı.  
 
Yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Yarın itibariyle ilk, orta ve liselerde eğitim yılı başlıyor. 2014-2015 ders yılının tüm öğrencilere başarılı olmasını diliyorum. Velileri ve öğretmenlerimizi bu konuda özellikle öğrenciler üzerindeki çalışmalarında ayrıca başarılar diliyorum” dedi.

“YOĞUN SAATLERDE TRAFİĞE ÇIKMAYIN”
Sağlıklı ve güvenli bir eğitim dönemi için birtakım çalışmalar yaptıklarını ifade eden Topbaş, “Her yıl olduğu gibi bizler, Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul’da trafiği ilk hafta etkilenmemesi konusunda vatandaşlarımızdan destek alıyoruz. İstanbul trafiği gerçekten bir haftalık süreçte sıkıntılar yaşamıyor. Ders başı yapacak olan öğrencilerimizin stresi, velilerin heyecanının yatıştırma adına biz yurttaşlarımızdan ve İstanbullulardan özellikle Pazartesi günü itibariyle mümkün mertebe bireysel araçlarının toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica ediyoruz. Mümkün mertebe yine pik saatlerde zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamayı önermekteyiz” diye konuştu.
 
Vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda uyaran Topbaş, Pazartesi günü itibariyle 06.00-13.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını söyledi.

Alınan önlemler kapsamında öğrencilerin okullarına sorunsuz ulaşabilmesi için  ulaşımın yanı sıra  yol-kazı çalışmaları (iski, igdaş, bedaş, türk telekom, ayedaş vb.) okul açılış gününden önce bitirilmesi planlanıyor. Bitirilemeyen çalışmalar ise trafiği aksatmayacak şekilde ara verilecek.  Herhangi bir kaza durumunda ise çok sayıda araç çekicisi hazır bulundurulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla okulların açıldığı gün toplu taşım araçları (İETT, İHO, Otobüs A.Ş. Şehir Hatları, Tramvay, Metrobüs, Metro ve Hafif metro) 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.

 * 2014-2015  eğitim ve öğretim yılı’nda toplam 2 milyon 498 bin 243 öğrenci ve 107 bin 320 öğretmen eğitime başlayacak.

* 3774  okulda 14.300 servis aracıyla hizmet verilecek.

* okul servisleri, okulların açıldığı gün okul çevrelerindeki ispark otoparklarında saat 14.00’e kadar  ücretsiz araç park edecekler.

* İETT, Metrobüs hattı ve otobüslerde ek sefer koyacak.

 * Şehir hatları vapur seferleri arttırılacak.

 * Metro, hafif metro-füniküler azami sıktıkta sefer düzenleyecek.

* Trafik akışını sağlamak için 1.250 polis görev yapacak. okulların açılacağı gün, büro hizmeti yapan polisler, ilçe emniyet müdürlükleri personeli anaarterlerde trafik düzenini sağlayacak.

 * İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi’nde yaklaşık 800 personelle (emniyet, trafik, asayiş) görev yapacak.

 * İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda 1.000 zabıta memuru ve 10 adet çekici ile trafik düzenlemesine yardımcı olacak.

YORUMLAR 1
  • Gizemli Şifreci 9 yıl önce Şikayet Et
    Çare. İşyerleri ve okulların açılış saatlerine düzenleme getirilsin. Herkes aynı anda sokağa çıkarsa tabi ki yoğun trafik olur. Özel sektöre de müdahele et kardeşim, devletsin. Öğretmeni, işçisi, doktoru, öğrencisi,... herkes aynı saate denk getilir mi? İlerde bir şeylerin değişeceğini umut ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri