Bakan Çelik'ten 'Wikipedia' eleştirisi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Wikipedia’nın Türkiye ve Türkiye Cumhurbaşkanı’na yer veriş tarzını değerlendirdi.

Bakan Çelik'ten 'Wikipedia' eleştirisi
Bakan Çelik'ten 'Wikipedia' eleştirisi
GİRİŞ 14.09.2014 21:46 GÜNCELLEME 14.09.2014 21:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakan Ömer Çelik’in, tweet hesabından yaptığı paylaşımlarıda, “Wikipedia’nın (Vikipedi) İngilizce ‘Otoriteryenizm’ (Authoritarianism) Başlığı altında Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanımıza yer vermesi akıl tutulmasıdır. Bu değerlendirme başlığı altında Türkiye’nin Kore rejimi ve Mısır’daki Sisi rejimi ile beraber anılması bir entellektüel analiz değil sadece ‘operasyon’dur. Analizin ve ansiklopedinin güvenilirliği sıfırın altına düşmüştür.

Türkiye’de otoriteryenizmi kaldıran ve demokrasinin önünü açan politikalara bu etiketin yapıştırılmak istenmesi, demokrasi hassasiyetinden değil, Türkiye’nin özne olmasından duyulan rahatsızlıktır. Türkiye’de demokrasi olması birilerine yetmiyor, ‘nesne demokrasisi’ istiyorlar. Türkiye’nin ‘özne demokrasisi’ olmasına karşı ‘otoriter demokrasi’ diye uyduruk yaklaşımlar üretiyorlar. Bu yaklaşım, demokrasiye karşı ilkesel bir yaklaşım değil araçsallaştırıcı bir yaklaşımdır. ‘Demokrasi olsun ama Türkiye özne olmasın’ diye gizli bir ajanda ile bakıyorlar.

Türkiye demokrasisi ile özne olunca müstakil politika üretme kapasitesine ulaşınca, bu demokrasi değil diyorlar. Onların anladığı demokrasi olsun ama özgün değil bağımlı politikalar üretilsin istiyorlar. Aksi olunca ‘demokrasi var ama rejim otoriter’ diyorlar. Ne yapılmaya çalışıldığını görüyoruz. Türkiye demokrasisini büyüterek özne olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Medyası... kimin elindeyse onun dediği olur! Dr. David Duke uzun zamandır ikaz ediyordu, "Siyonistler internette dünya tarihini kendilerine göre düzenliyor" diye.
    Cevapla
  • Şikayetname 9 yıl önce Şikayet Et
    vikipedia içeriği kullanıcılar tarafından oluşturulur. sayın bakan vikipedia nın yüzlerce içerik hazırlayan çalışanları yok. içerik kullanıcılar tarafından eklenir eğer bir hata yanlış varsa yine başka kullanıcılar düzeltir. Yapmanız gereken tek şey oturum açıp düzeltmekti :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...