Necdet Özel ve Nusret Güner mahkemelik oldu

Genelkurmay Başkanlığı, eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner’i savcıya şikayet etti.

Necdet Özel ve Nusret Güner mahkemelik oldu
Necdet Özel ve Nusret Güner mahkemelik oldu
GİRİŞ 15.09.2014 06:31 GÜNCELLEME 15.09.2014 08:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarına tepki için TSK’dan istifa eden eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner’i Genelkurmay’a yönelik eleştirel tweet’leri nedeniyle savcılığa şikâyet etti. 

Nedeni bu tweet "Genelkurmay Başkanı amiral üniformasıyla Beyaz Fırtına Tatbikatı için Donanma’da. İyi ki o lekesiz, bembeyaz, kutsal üniformayı zamanında çıkarmışım. Donanma’nın albay ve amirallerinin yüzde 80’ini tasfiye edenler/buna ses çıkarmayanlar utanmadan Donanma’ya geliyor. Utanmayanlar da onu karşılıyor."

Güner’in Askeri Ceza Kanunu’nun 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngören 95/4 maddesindeki ‘Astlık-Üstlük’ münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye yönelik hareketlerde bulunduğu iddia edildi. Güner’in ise önceki gün Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden kendisine gelen telefon üzerine soruşturmadan haberdar oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Güner’in talimatla ifadesinin alınmasını istemişti. Güner, Genelkurmay’ın kendisine yönelttiği suçlamaya yönelik olarak poliste ifade verdi. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 2
  • hakan asil 9 yıl önce Şikayet Et
    paşam alışkın değildir POLİS e ifade vermeye. Hey gidi günler hey. Bir uzman çavuşu mahkemeye getiremezdiniz. Şimdi GOCCA PAŞŞAMIZ emniyete gidi. Hemide gomteni tarafından imahkemeye virilmiş :)
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Laik oğlu layikten, ancak bu kadar Oramiral olur !. bildiğimiz gibi bunlar sadece laikliğin garantisi ve koruyucusuydu ! Milletin değil !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar