En büyük camii Avrupa’dan göründü

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacak Çamlıca Camii’nin inşaatı hızla ilerliyor.

En büyük camii Avrupa’dan göründü
En büyük camii Avrupa’dan göründü
GİRİŞ 15.09.2014 11:32 GÜNCELLEME 15.09.2014 11:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Minareleri yükselmeye başlayan Çamlıca Camii’nin inşaatı çıplak gözle Avrupa Yakası’ndan da görünmeye başladı. Ortaköy’den net bir şekilde izlenebilen caminin kaba inşaatının yüzde 60’ı tamamlandı. Çamlıca Camii’nin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi’nde Cumhurbaşkanı  tarafından açılması planlanıyor. 

Aynı anda 37 bini kapalı, 23 bini de açık alanda olmak üzere 60 bin kişinin ibadet edebileceği cami projesi tamamlandığında İslami Eserler Müzesi ve otoparkı da olacak. Geleneksel Türk mimarisine uygun inşaa edilen dördü 107 iki tanesi 90 metre yüksekliğinde 6 minareli caminin yapımının tamamlanmasıyla Çamlıca Tepesi’ndeki antenler, buradan alınarak boş bir alanda tek çatı altında toplanacak.



300 kişilik ekiple devam inşaatın tamamlanmasının ardından Çamlıca Camii engelli vatandaşlar için akıllı sistemlerle donatılacak. VATAN’a konuşan İstanbul Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, “Caminin kaba inşaatının yüzde 60’ını tamamladık. Minarelerimiz yükseliyor. Bir minaremiz 35, diğeri ise 25 metreye ulaştı. Avlu kubbeleri ve kemerlerin yapımı devam ediyor. Müze, kütüphane ve sanat galerisinin kaba inşaatı bitti” dedi.

YORUMLAR 8
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    BU PROJE HAKKINDA DA SAYIN BAHÇELİ'NİN GÖRÜŞLERİNİ ALDIM. Şööle bir baktıktan sonra ''işte,ben gene haklı çıktım;bunlar sadece memlekti değil,Çamlıca Tepesini de bölmüşler'' ! Dedi. Bendeki şoku görünce ''bak zaten o proje yanlış yapılıyor,öyle olmaz'' deyip kağıt kalemi çıkardı ve garip garip üçgenler,oklar,daireler çizdikten sonra ''şimdi,o tepenin yüksekliği şu kadar dimi. O yüksekliği çarp minnare sayısıyla! Çıkan sonucu da böl cami genişliğiyle. Onuda çıkar İstanbul nüfusundan. Aha da sonuç! İşte gördün mü?'' İzin isteyip çıktım ve tüm tahsil hayatımdaki Matematik-Geometri hocalarımı saygıyla andım...
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    GökIer ağIıyor, biz ağIamışız çok mu?. Bize yobaz diyorIar, haberin yok mu?Necip Fazıl Kısakürek !
    Cevapla
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    maaşAllah güzel olmuş. paratoner koymayı unutmayın.
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Herkez fitrati geregini yapar. Biz Buyuklerimizden Ecdadimizdan boyle gorduk..Helal olsun, Mustafa arkadasa katilmadan da edemiyorum buyuklugu muhakkak olmalidir, ama yanida da estetik sart basbaska olmaliydi..Ama buna da sukur..
    Cevapla
  • CEVAT ADIYOK 9 yıl önce Şikayet Et
    HEP DESTEK , TAM DESTEK... rabbim ülkemizi ve milletimizi islam ile yüceltsin !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler