Adıyaman büyük organizasyona hazır

Adıyaman Valiliği ‘Adıyaman Tanıtım Günleri için Adıyaman Valiliği tüm hazırlıklarını tamamladı.

Adıyaman büyük organizasyona hazır
Adıyaman büyük organizasyona hazır
GİRİŞ 16.09.2014 09:56 GÜNCELLEME 16.09.2014 09:56

Mahir Alan'ın haberi

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul Feshane’de ikincisi gerçekleştirilecek olan ‘Adıyaman Tanıtım Günlerinin’ etkin ve amacına uygun bir şekilde yapılması amacıyla yereldeki hazırlıkların tamamlandığını belirtti. 

Adıyaman Tanıtım Günleri ile Adıyaman’ın tarihi, coğrafi, kültürel ve ekonomik değerlerinin tanıtımını amaçladıklarını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, İstanbul’da 4 gün sürecek olan bu etkinlikle ilimizin sahip olduğu bütün değerleri ulusal ve uluslar arası alanda tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda Valiliğimiz koordinesinde, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, yerel ve ulusal basın yayın organları ile işbirliğine gidilerek Adıyaman Tanıtım Günlerinin ilki Ankara’da gerçekleştirilmiş ve bu etkinliğimiz büyük ilgi görerek, zengin içeriği ile her kesimin beğenisini toplamış ve tanıtım anlamında önemli bir eksikliği gidermiştir. 
İkincisini İstanbul Feshanede 5 Bin metrekare kapalı alanda gerçekleştirecekleri etkinlikte yerel hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Vali Demirtaş, “Tanıtımın amacına uygun bir şekilde yapılması amacıyla başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımız ve bütün Bakanlar Kurulu etkinliğe davet edilmiştir. Türkiye genelinde ise binlerce davetiye dağıtımı yapılmıştır. Yine gerek telefon, gerekse de e-posta yoluyla toplamda binlerce kişi davet edilmiştir. Adıyaman’ın tarihinden, kültürüne, sanayisinden, sanatına, doğal güzelliklerinden, mutfağına, alternatif tüm değerlerinin tanıtımının yapılacağı tanıtım günleri hazırlıklarımızda son aşamaya geldik. Ayrıca, Feshanedeki organizasyon sergi salonunda ilimizin tarihine, kültürüne, edebiyatına yön vermiş şahsiyetlerle kitap imza günü ile Adıyaman fotoğraflarından oluşacak bir sergi açılacaktır. Organizasyon boyunca Halk oyunları gösterileri, şiir dinletileri ve ilimizin sanatçılarından Latif Doğan, Nurettin Rençber, Kahtalı Mıçı, Mehmet Seske, Ramazan Garipses, Tuncay Okutan, Gülüstan&Haşim Tokdemir, Pop Star Recep Tanyıldız ve Adıyaman Harfane Ekibi tarafından da konserler verilecektir”dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı