Mersin'de nükleer toplantısına protesto

380 kV Akkuyu Nükleer Güç Santrali-Mersin Enerji İletim Hattı Projesi için düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısında gerginlik yaşandı

Mersin'de nükleer toplantısına protesto
Mersin'de nükleer toplantısına protesto
GİRİŞ 16.09.2014 15:47 GÜNCELLEME 16.09.2014 15:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Elektrik İletim AŞ yetkilileri, proje kapsamında halkı bilgilendirmek için ilçedeki bir düğün salonunda toplantı düzenledi. Program başladığı sırada salon önünde toplanan Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyesi bir grup çeşitli sloganlar atarak protestoda bulundu.

Bir süre slogan atan grup salona geçerken, üst araması sırasında polisle gerginlik yaşadı. Yetkililerin sunum yapmaya başladıkları sırada da grup slogan atarak toplantıyı protesto etti. Gerginliğin artması üzerine polis ekipleri sunum yapılan masanın önünde durarak yetkililerin güvenliğini sağladı.

MERSİN TABİP ODASI BAŞKANI DA ORADAYDI

Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, salonda grup adına yaptığı açıklamada, Mersin'de nükleer santral istemediklerini belirterek, " Polis kordonu içinde toplantı yapılabilir mi? Kendilerini polise korutuyorlar. Halkı bilgilendirmeye gelenler böyle yapamaz. Bu toplantı yapılmamıştır. Yapıldı diye tutanak düzenleyip yapıldı diyecekler" iddiasında bulundu.

Grubun slogan attığı sırada, sunum yapan yetkililer polis koruması altında salondan ayrıldı.

YORUMLAR 1
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    6 SAAT ELEK KESİNTŞİSİNDEN SONRA RAHAT BATIYOR TABİ.. mersinin elektriğini 20 volt duşurun de ,350 veya 360 voltla çalışan makinaları birer birer kavrulsun da ,ben sonra onları yuruyuş yaparken göreyim de ,katılayım. HESler için de öyle. istemiyorlar mı.. tamam işte..voltajı biraz duşurun, buzdolapları bozulsun,motoru yansın. sonra bak nasıl ELEKTRİK DİYE BAĞIRACAKLAR. 1980LERDE BU ULKEDE GUNDE 6 SAAT ELEKTRİK KESİLİYORDU. ŞİMDİ BU RAHATLIK BATIYOR Dİ Mİ..BATIYOR İŞTE..bu. kafadaki adamlar zaten bu ulkeyi her gun 6 saat elektriksiz bıraktılar, sanayi çalışmadı, ulke 70 centlere muhtaç oldu,yağ,benzin,sigara kuyrukları unutulmadı. elim kırılaydı da bu CHPye oy vermeseydim diye eline anahtar vuranı bilirsiniz di mi.. hani şu diyarbakır uçağında pasaport sorulduğu gunler.HANİ, ŞU ANDA PARALELCİLİK YAPAN BİR KADININ GAZETESİ İÇİN ..CAN DUŞMANIM.. DİYEN BAŞVEKİLİN olduğu gunler..onun için elektriğin kıymetini bilin kışın donarsınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?