TSK bedelli askerliğe nasıl bakıyor?

Türk Silahlı Kuvvetleri yeni bir bedelli uygulamasına sıcak bakmıyor. İşte askerin bedelli askerlik çekinceleri...

TSK bedelli askerliğe nasıl bakıyor?
TSK bedelli askerliğe nasıl bakıyor?
GİRİŞ 17.09.2014 11:13 GÜNCELLEME 17.09.2014 11:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu bedelli askerlikle ilgili, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'den alacağı brifingin ardından karar vereceğini söyledi. 

IŞİD TEHLİKESİ

NTV'nin askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, asker bedelli uygulamasına sıcak bakmıyor. Genelkurmay'ın çekincelerinden ilki bölgesel risk faktörü. Başta IŞİD örgütü olmak üzere Irak ve Suriye sınırındaki riskler devam ederken geniş kapsamlı bir bedelli askerlik uygulamasının personel sıkıntısı nedeniyle savunma zafiyeti yaratabileceği kaygısı ön planda.

ASKER SAYISI AZALDI

1 Ocak 2014 tarihi itibari ile uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya indirildiğini hatırlatan askeri kaynaklar, silah altındaki er-erbaş sayısının azaldığını belirtiyor.

ASKERDE HUZURSUZLUĞA SEBEP OLUYOR

Ayrıca bedelli askerlik beklentisi nedeniyle çok sayıda yükümlünün kaçak ve bakaya durumuna düştüğünün altını çiziyor. Bedelli askerlik tartışmalarının maddi durumu yeterli olmadığı için askerliği uzun dönem yapan er ve erbaşlar arasında huzursuzluk yarattığı da belirtiliyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 3
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    OH NE GÜZEL SON KEZ ÇIKSINMIŞ.BEN YARARLANAYIM BAŞKASI NE YAPARSA YAPSIN.. Bedelli sonkez demek bile bir ayrıcalık.Bedelli kökten kalkmalı.Çünkü alınan para yapılmayan askerliğin bedeli değil.Ya askerlik yapacaksın,ya bedelini ödeyeceksin.Bana göre en az 50.000 Tl.olmalı.
    Cevapla
  • yunus aykut 9 yıl önce Şikayet Et
    bedelli adil değil. bedelli askerliği bekleyen birisi olarak bedelli askerlik asla adil değildir ve vicdanın kabul edemeyeceği bir şeydir .askerlik her kes için aynı olmalı ve kısa olmalı.
    Cevapla
  • hamza karan 9 yıl önce Şikayet Et
    bedelli sonkez. son kez çıkmalı bedelli yaş 28 bedel 18
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü