Pembe metrobüs istediler

Saadet Partisi üyesi bir grup kadın, sadece kadınların kullanacağı "pembe metrobüs" uygulaması başlatılması için eylem yaptı.

GİRİŞ 17.09.2014 14:25 GÜNCELLEME 17.09.2014 16:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane'deki binası önünde toplanan Saadet Partisi üyesi kadınlar, "Huzurlu ve güvenli bir yolculuk için pembebüs bir lüks değil ihtiyaçtır" ve "Rahat yolculuk etmek hakkımız, kadınlara özel ulaşım istiyoruz" pankartları açtı.

Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, metrobüs uygulamasının trafiği rahatlatan önemli bir proje olduğunu ancak metrobüs hattındaki yoğunluk nedeniyle toplumun annesi, eşi, kardeşi ve kızı konumundaki İstanbul kadınlarının ciddi sorunlar yaşadığını dile getirdi.

Metrobüs konusunda kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyleyen Asiltürk, şöyle konuştu:

"Pembe metrobüs, bu devasa şehirde yaşayan hanımlar için bir lüks veya lütuf değil, görmezden gelinemeyecek derecede mühim ve acil bir ihtiyaçtır. Metrobüsü tercih eden kadınların yoğunluktan dolayı yaşadıkları sıkıntılar, genellikle hoş olmayan tartışmaları da beraberinde getirmektedir.

Gidecekleri yere yetişme telaşı içerisinde dolu araçlara binmek zorunda kalan kadın yolcular, hamile çocuklu veya yaşlı oldukları halde nefes almanın zor olduğu, itiş kakışların yaşandığı bu araçlarla bazen yolculuk etmek zorunda kalıyorlar. Ayrıca bazı ahlaksızların gerçekleştirdiği taciz vakaları da bu durumu daha vahim noktalara taşımaktadır.”

Asiltürk, Japonya, Filipinler, Tayland, Brezilya, Endonezya ve Malezya başta olmak üzere birçok ülkede toplu taşıma hizmetlerinde kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 7
  • mehmet ali bayraktar 9 yıl önce Şikayet Et
    bende katılıyorum ama. istanbulda metrobüsü kullananların %15 i kadın olsa ve dedikleri gibi pembe otobüs de olsa varsayalım...durakta 10 kişi bekliyor sarı otobüs geldi oradaki erkekler sen binme bacım mı diyecek arkadaşlar bunu dese biliyosunuz mağlum insanları...bu uygulamayı sırf saadetçiler istedi diye binmek istemeyen kadınlarda olacak yani kadın erkek eşit diyenler var bunları da biliyosunuz. bence başka çözümler uygulanmalı.niye istanbulun nüfüsunu artık artırmak yerine azaltmayı veya daha fazla metro talep etmeyelim ki.örnekten bahseden arkadaşım eğer japonya veya kore taraflarını kast ediyorsa ordaki mesele bambaşka...
    Cevapla
  • yorum haber7 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir düşünün. Burada işkembeyi kubradan yazı yazmak kolay. O metrobüse binan kadınların halini hiç gördünüz mü? hele sabah ve akşam saatlerinde. Yahu el insaf. Biz müslümanız. elin gavuru bu uygulamayı yapmış. biz tabiki kadınların daha rahat seyahet etmesini sağlamamız lazım. Tabi senin ruhunda sapıklık fortculuk varsa sen istemezsin bu tür uygulamaları. ama unutmayın sizin ananız bacınız karınız kızınız bu metrobüslere biniyor. ona göre düşünün. bu talebi saadet partisi yaptı diye böyşe eleştiriyorsunuz. Adı çıkmış bir kere saadeetçilerin. Bunu ak parti yapsaydı önceden. ne reklam yapardınız ama. nasıl savunurdunuz. Biraz insaflı olun. insaflı.
    Cevapla
  • Mustafa Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerekli. Bunu hümanist solcular idrak edemez. Olması gereken ila olan arasında dağlar kadar fark var. Evet, hiçbir erkeğin bir kadını taciz etmeye hakkı yok. Ama bu günahı işleyenler de yığınla mevcut. Bir yandan bu ahlaksızları ıslah için çalışmak gerekir diğer yandan da müslüman yahut gayrimüslüman kadınları bunların tacizlerinden muhafaza etmek gerekir. Sonuna kadar destek veriyorum.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    ee bakalım sonu nereye varcak . haklısınız ama istanbul için olması mümkün değil iş yerinden servis istemek daha mantıklı gibi durakta yarı boş kadın otobüsünü gören diğer halk ne yapar bazı kadınlarda siyaseten binmez ise o otobüse bak sen curcunayı bu imkansıza yakın daha küçük şehirlerde olur zatenkasıt görüyorum ben arkası gelir bu işin yada test yapıyorlar biz kaçkişiyiz diye
    Cevapla
  • Banazlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Pembe. Metrobüs hattıda tahsis etsinmi size ?? İstekleriniz olunca hemen koşturun hükümete, oy verileceği zamanda CHP nin adayına verin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık