Burhan Kavuncu'dan 'İran ajanı' yalanlaması

Yazar Burhan Kavuncu, kendisini ‘İran ajanı’ olduğunu iddiasıyla bazı medya organlarında yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Burhan Kavuncu'dan 'İran ajanı' yalanlaması
Burhan Kavuncu'dan 'İran ajanı' yalanlaması
GİRİŞ 17.09.2014 17:57 GÜNCELLEME 17.09.2014 17:57

Burhan Kavuncu, uzun zamandır kendisi hakkında ‘İran ajanı’ olduğu yönünde iddialarda bulunan basın yayın organlarına ilk kez cevap verdi.

Haberlerde yer alan iddiaları net bir dille yalanlayan Kavuncu, “Yaklaşık 10 aydan beri, önce sosyal medya üzerinden başlatılan, bir süreden beri de bazı medya organlarında devam ettirilen bir kampanyada açıkça ismim ve görüntülerime yer verilerek hedef alınmaktayım. Bu yayınlarda birçok devlet yetkilisi, siyasetçi, yazar ve STK mensubu ile birlikte benim ismim de İran ajanı, etki ajanı, Acem uşağı gibi yaftalamalarla zikredilerek açıkça hakaret, iftira ve hedef gösterme fiili tekrarlanmaktadır.

Yalan ve çarpıtmalara dayalı bu kampanyaya cevap vererek muhatap olmak istemezdim. Ancak ben sessiz kaldıkça, giderek artan dozda bir haksızlığa uğramaktayım. Ayrıca “Acem uşakları” gibi çirkin bir ithamı, ayırımcılık/ırkçılık içeren bir hakareti kabullenmem mümkün değil." dedi.

Kendisi hakkında özellikle Paralel yapıya yakınlığı ile bilinen yayın organlarında bu haberlerin yer aldığını ifade eden Kavuncu açıklamasında, "Benimle ilgili iddiaların dayanağı isminin Nasır Gaffari olduğu söylenen bir kişi ile bir kaç dakikalık görüşmem. Dönderip dönderip yaklaşık 10 aydır bunu yayınlıyorlar. Ne görüştüğüme dair hiç bir şey yok. Görüşmenin içeriğine dair kayıtlar da mutlaka ellerindedir ama bunlara kasıtlı olarak yer vermiyorlar.

Türkistan-Der (Uluslararası Türkistanlılar Dayanışma Derneği) Genel Başkanı olduğum için Özbekistan, Tacikistan, Afganistan vb. uyruklu birçok insanın problemleriyle ilgilenmekteyim. Görevim gereği her gün tanımadığım birçok insanla görüşüyorum. Ajansam ne görüştüğümü de yazsınlar. Ayrıca,

1-Gizli bir görüşmeyi neden Üsküdar meydanında, yüzlerce kameranın önünde yapayım?

2-Konuşmanın tamamı ellerinde olduğu halde neden hepsini yayınlamıyorlar; özellikle telefonda, benimle görüşmek isteyen şahsa: “Ben sizi tanımıyorum Özbekistanlı mısınız”, “derneğe buyrun orada görüşelim”, “Ben her gün vapurla karşıya geçiyorum Üsküdar veya Eminönü’nde görüşebiliriz” dememe rağmen bu cümlelerim neden yayınlanmıyor? Çünkü oluşturmak istedikleri algıyı bozacak.

3-İçişleri Bakanı Sayın Efgan Ala (o zaman Başbakanlık Müsteşarı idi) beyle konuşmamız sadece damadım Furkan Torlak’ın gecikmiş olan tayini hakkında olduğu halde benim Sn. Bakanı yönettiğim algısını oluşturmaya çalışıyorlar. Meşru olmayan bir şey mi istemişim, kendileri hiç mi devlet yetkililerinden bir talepte bulunmamış? Hakkımız olmayan bir şey mi istemişim? Ayrıca Türkiye’de bulunan Türkistanlı soydaşlarımızın problemlerini ileten görüşmelerimiz de oldu. Başka bakanlarla, bürokratlarla da görüştüm. Bunları da kaydetmiş olmaları lazım. Neden diğerleri değil de sadece Efgan beyle olan bir görüşme yayınlanıyor?

4-Başlarda “bizim tapelerle ilgimiz yok” diyen cemaat şimdi alenen üstlenmiş oldu. Bu işleri yapan, izin veren, destekleyenlerde hiç mi kul hakkı, yalan, iftira kavramı, Allah korkusu kalmamış?

İftira, yalan ve hakaretlere başvurmaktan kaçınmayanlara karşı, kişilik haklarımı koruyacağımın bilinmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün