Suriye tarafından askere ateş açıldı

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'ye ait bir uçağın sınıra yaklaşması üzerine F-16'ların bölgeye yönlendirildiğini açıkladı.

Suriye tarafından askere ateş açıldı
Suriye tarafından askere ateş açıldı
GİRİŞ 17.09.2014 18:44 GÜNCELLEME 19.09.2014 14:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'ye ait bir uçağın sınıra yaklaşması üzerine F-16'ların bölgeye yönlendirildiğini, sınır hattında devriye uçuşu yapan F-16'ların ise Suriye'de konuşlu füze sistemleri tarafından taciz edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden dün meydana gelen tacizle ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye - Suriye hudut bölgesinde Hava Muharebe Devriye Görevi icra eden iki adet F-16 uçağımız, Suriye'ye ait bir adet SU-22 uçağının, Hatay Cilvegözü güneyinde sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracı, sınırımıza iki deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır. 8 adet F-16 ile Türkiye - Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. İcra edilen bu görevler esnasında, bir adet F-16 uçağımıza Suriye'de konuşlu S-60 füze sistemi tarafından, 10 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur."

SURİYE TARAFINDAN ASKERE ATEŞ AÇILDI

Açıklamanın devamında sınırda görev yapan askerlerin Suriye'den Türkiye'ye doğru bir aracın sınıra yaklaştığı ve huduttan kaçak malzeme geçirmeye çalıştıklarını tespit ettiği belirtilerek şu bilgilere yer verildi:

"Yapılan bu tespit üzerine, olay bölgesine Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı bir Mobil Yol Kontrol Unsurları (MYKU) intikal ederek şahıslara 'Dur' ikazında bulunmuştur. İkaza uyulmaması üzerine, MYKU tarafından havaya uyarı ateşi açılmış, açılan ikaz ateşini müteakip kaçakçılık girişiminde bulunan şahıslar geldikleri araçla Suriye istikametine geri kaçmışlardır. Ancak kısa bir süre sonra, Suriye tarafından ve zeytinlik bir alan içerisinden, unsurlarımıza kaleşnikof piyade tüfeği ile hedef gözetmeksizin ateş açılmıştır. Açılan ateşe, MYKU personeli tarafından derhal ateşle karşılık verilmiştir. Bunun üzerine, şahıslar araçları ile Suriye istikametine kaçarak gözden kaybolmuş ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir."

YORUMLAR 4
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bre Hasancan, devletin işi görmezden gelmek değildir !. Elbet zulmedenler saptanıp cezasını çekecektir. Cennet Mekan Kanuni Sultan Süleyman Han !
    Cevapla
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    NE TUHAF. Belli olmaksızın serserice ateş edip kaçmak :) Bizim bir çok yerde İHA lara ihtiyacımız var. Ateş etmek mümkün olmaz ve ''dur'' demeye de gerek kalmazdı
    Cevapla
  • GeceYarisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Cesur Malatlayi. Bence de . Silgiyle silmesi kolay olur.
    Cevapla
  • cesur malatyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    türk askeriyle şaka mı yapılır salaklar. bu aralar dinleniyor çileden çıkarmayın bir yola çıkarsa israili de haritadan siler ..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi