Çanakkale'de "Ebola" şüphesi

Çanakkale'de E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Afganistan uyruklu bir hükümlü, "Ebola" virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Çanakkale'de "Ebola" şüphesi
Çanakkale'de "Ebola" şüphesi
GİRİŞ 17.09.2014 18:52 GÜNCELLEME 17.09.2014 18:52

 Çanakkale E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Afganistan uyruklu bir hükümlü ateşlendiği gerekçesiyle, "Ebola" virüsü şüphesiyle Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Söz konusu kişinin tetkikleri temiz çıktı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, insan kaçakçılığı suçundan cezaevinde tutuklu bulunan J.M. (22) ateşlendi. Cezaevi personeli, bu kişinin Afrika kökenli olabileceği ve "Ebola" virüsü taşıyabileceğini düşünüp, sağlık ekiplerine bilgi verdi.

Söz konusu kişi Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

J.M'nin hastaneye getirilmesinin ardından tedbir amacıyla acil servis bölümündeki diğer hastalar başka bir birime aktarıldı, hastane personeli ise maske taktı.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başhekimle görüştüğünü, gerekli tetkiklerin yapıldığını belirterek, "Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Söz konusu kişide hastalığı destekleyecek bulgular bulunmuyor. Ama yine de tedbir amacıyla gözetim altına alındı. Alınan numuneler temiz çıktı" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı