Hakkari'de 2 okul yakıldı

Hakkari Yüksekova'da, Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un mühürlenmesini bahane eden terör örgütü yandaşları, 2 okulu yaktı.

Hakkari'de 2 okul yakıldı
Hakkari'de 2 okul yakıldı
GİRİŞ 18.09.2014 09:00 GÜNCELLEME 18.09.2014 11:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un mühürlenmesini bahane eden terör örgütü yandaşları, 2 okulu ateşe verdi.

İlçenin Esenyurt Mahallesi'nde, Demokratik Bölgeler Partisi, Demokratik Toplum Kongresi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle açılan ve Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un mühürlenmesini bahane eden yüzleri kapalı gruplar, gece geç saatlerde ilçe merkezinde güvenliği sağlayan polis araçlarına taş ve havai fişeklerle saldırdı.

Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan terör örgütü yandaşları, bazı yolları trafiğe kapattı. Farklı mahallelerde bulunan Cumhuriyet ve Gazi orta okullarının kapılarını kırarak içeri giren eylemciler, öğretmen odaları, ana sınıfları ve derslikleri molotofkokteyli atarak yaktı.

Göstericiler, Gazi Orta Okulunun kazan dairesinde bulunan kalorifer tesisatı ve jeneratörü de ateşe verdi. Okullardaki yangın, itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışması sonrası söndürüldü.

Okulların kullanılamaz hale geldiği olayın ardından geniş çaplı inceleme başlatıldı.

YORUMLAR 2
  • Ebuzer 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunların Hesabı Sorulur...... Bu yapılanlar cezasız kalmayacaktır.... Eğer birazcık kalbinde iman olan biri bu okullara harcanan paraların Tüm Türkiye halkının cebinden çıktığını bilir ve ona göre davranır. Ama iman yoksa zaten ona göre herşey mübahtır. Ben ve benim gibi birçok insan Bu okulları yakanlara yakmaları için göz yumanlara haklarımızı helal etmiyoruz.
    Cevapla
  • Tuncay Kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    bahane hazır... sürekli bir bahane..bu biter başka başlar, yıldönümü olur falan.. inançsız zalimler.. beddua üzerine beddua alıyorsunuz..Allah cezanızı versin.. attığınız o ateşler içerisinde yanarsınız inşallah...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki