Çin, EXPO 2016 Antalya'ya katılacak

Çin Halk Cumhuriyeti 2016 yılında Antalya'da yapılacak dünyanın botanik EXPO fuarına katılacak.

Çin, EXPO 2016 Antalya'ya katılacak
Çin, EXPO 2016 Antalya'ya katılacak
GİRİŞ 18.09.2014 10:31 GÜNCELLEME 18.09.2014 10:31

Çin Halk Cumhuriyeti'nin 2016 yılında Antalya'da yapılacak dünyanın botanik EXPO'suna katılma kararı aldığı belirtildi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, yaptığı açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Genel Kurulu'nda farklı ülke temsilcileriyle biraraya gelerek, Antalya'daki EXPO'ya katılım konusunda görüşmeler yaptığını bildirdi.

Çin Çiçek Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Zang Yinçao ile görüştüğünü belirten Gülay, botanik EXPO'larda çok önemli bir ülke olan Çin'i Antalya'da görmek istediklerini anlattıklarını kaydetti. Çin heyetine Antalya ile ilgili de bilgi verdiklerini ifade eden Gülay, açıklamasına şöyle devam etti:

"Çin heyetine Antalya'ya geçen yıl 12 milyon turist geldiğini, Antalya'daki EXPO alanının uzun yıllar korunacağını, katılımcı ülkeler açısından bunun bir avantaj olduğunu anlattık. Çin Çiçek Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Yinçao, Antalya'daki EXPO'da olabildiğince büyük ve özel bir bahçe kurmak istediklerini, bunun için tüm imkanları zorlayacaklarını bildirdi. Yinçao Türkiye'de ilk kez bir EXPO düzenleneceğini hatırlatarak, Antalya'daki EXPO'yu önemsediklerini belirtti."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"