Binlerce Suriyeli sınırımıza dayandı

IŞİD'in Suriye’deki saldırıların yoğunlaşması üzerine 3 bin kişilik Suriyeli bir grup Türkiye'ye geçmek için sınır hattında toplandı.

Binlerce Suriyeli sınırımıza dayandı
Binlerce Suriyeli sınırımıza dayandı
GİRİŞ 18.09.2014 17:17 GÜNCELLEME 18.09.2014 19:03
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Suriye’nin Telabyad ile Kobani ilçeleri arasındaki köylerde IŞİD militanları ile PKK’nın bu ülkedeki kolu olan PYD’nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında çıkan şiddetli çatışmalardan kaçan yaklaşık 3 bin kişi, Türkiye sınırına yığılmaya başladı. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu kalabalık Suriyeli grup için asker sınır hattında zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı.

Çatışmaların yoğunlaştığı köylerden traktör veya yaya olarak kaçan Suriyeliler, Suruç’un Dikmetaş Köyü yakınlarında bulunan sınır hattında toplanmaya başladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren sınır hattında gelen yaklaşık 3 bin Suriyeli için 3’üncü Hudut Karakolu Komutanlığına bağlı askerler, zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alarak, kaçak geçişlere izin vermedi. 

YORUMLAR 12
  • celal yolal 9 yıl önce Şikayet Et
    benim acillen cia girmem lazım. cia de çalışmak istiyorum bilgisi olan var mı?
    Cevapla
  • nur dülger 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın CUMHURBAŞKANI! . niyetiniz türkiyeyi bölünmekten, parçalanmaktan korumak, büyük türkiyeyi meydana getirmek .işte bu yollara düşen sefil olan Suriyeli esed karşıtlarıda bunu en az senin kadar istediği için canını malını evladını ve hatta namusunu feda etti! ama mültecilerin varlığını ticari menfaate dönüştürüp sömüren,elindekini avucundakini kümese benzer bir ev için alan çalıştırıp ücretini vermeyen,onların bu ülkede yaşadığı zulmüı rkçılığı hatayda ,adanada ,antepte kadınların erkeklerimiz tarafından uğradığı sözlü taczileri görmeyip, onlara nefretle suçlayarak bakan, bu halk için onları feda etmeye değmez! çarşıda pazarda suçluymuş gibi ezik dolaşan Suriyeli görünce içim yanıyor.daha fazla para verecek kiracı için küçücük yavrularıyla kapı dışarı edilen Suriyeli görünce isyan ediyorum !birde utanmadan muhacirliği başaramadılar diye konuşmuyorlarmı??senin emellerin güzel ,hak ! ama bu HALK İLE OLMAZ OLAMAZ!!!!
    Cevapla
  • nur dülger 9 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun. demek bu ülkeye mülteci akını çoğunuza gına geldi? demek onlar muhacir olmayı başaramadı.sizin kaçta kaçınız ensar olmayı başardıki onların muhacirliğine laf atıyorsunuz? yüzlerce Suriyeli aileyi zaten Suriyeli olmassa en fakir türk vatandaşına 100 liraya veremeyeceğiniz evlerinizi 500 den aşağıya kiralamadınız!kanunların tanıdığı hakkın on katı zammı iki güne bir yapıştırdınız! soğuk sıcak demeden zaten fahiş fiyata oturan çoluklu çocuklu aileleri,evin içnde iken başkalarına pazarlayıp 100 ,200 lira fazla verecek adamlara kiralayıp onları perişan ettiniz . bu garipler zaten düşük ücrete çalışıyor çoluğu çocuğu ellerinde avucundakileri kira diye alıyorsunuz diye aç ve elbisesi eksik olarak yaşıyor bu ülkede soyulan ,çarpılan Suriyeli sayısı suç işleyen Suriyeli sayısından en az bin kat fazladır ! çalıştırıp ücretlerinin verilmemesi cabası! kusura bakmayın siz bu imtihanı kaybettiniz .YAZIKLAR OLSUN HEMDE BİNLERCE KEZ!!!!
    Cevapla
  • hakan aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD'i nerden biliyorsunuz?. IŞİD hakkında duyduklarınız tamamen ABD ve israil güdümlü medya. Gidip araştırdınız mı? ne gerek var değil mi? klavye başında kahramanlık yapmak yetiyor zaten
    Cevapla
  • Abdullah Genc 9 yıl önce Şikayet Et
    Artık Gerçekten Gına Geldi. Ensar-Muhacir avuntusu yapmasın kimse, çünkü onlar Muhacir olmayı bilemediler. Tampon bölge oluşturulsun, kamplar kurulsun, kamplarda kalsınlar. Artık ülkemizin az buçuk huzurunu kaçırmasın komşularımız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?