Suriyeli sürücülere trafik kuralları anlatıldı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, kentteki Suriyelilere yönelik trafik kurallarını içeren Arapça ve Türkçe broşür hazırladı.

Suriyeli sürücülere trafik kuralları anlatıldı
Suriyeli sürücülere trafik kuralları anlatıldı
GİRİŞ 18.09.2014 17:58 GÜNCELLEME 18.09.2014 17:58

Suriyeli sürücüler, trafikte uymaları gereken kurallar konusunda bilgilendirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şubesi ve Yabancılar Şubesi kentteki Suriyelilere yönelik trafik kurallarını içeren Arapça ve Türkçe broşür hazırladı.

Bu kapsamda Yavuz Selim Mahallesi'ndeki çadır kent güzergahında uygulama yapan ekipler, durdurdukları Suriyeli sürücülere broşür dağıttı, tercüman yardımıyla trafikte uymaları gereken kuralları anlattı.

Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte 250 civarında Suriye plakalı araç olduğunu belirtti.

Trafik kurallarının Suriyeli sığınmacılar için de geçerli olduğunu anlatan Telli, "Misafirlerin kuralları iyi anlayabilmeleri broşür hazırladık. Hazırlanan broşürde özellikle trafik kazalarındaki hatalara dikkat çekildi. Bu çalışmanın Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı diğer kentlere de örnek olacağını düşünüyorum" dedi.

Telli, trafik kurallarını ihlal eden Suriyeli sürücülere ceza uygulanacağını vurguladı.

Yabancılar Şube Müdürü İsmail Polat ise çalışmanın, Suriyelilerin kentteki yaşamında kolaylıklar sağlayacağına inandığını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler