Mühürlenen okul için yasal başvuru

Diyarbakır’da açılışı yapılan ve iki kez mührü sökülen Kürtçe eğitim veren okul için yarın ilgili yerlere müracaat yapılacak.

Mühürlenen okul için yasal başvuru
Mühürlenen okul için yasal başvuru
GİRİŞ 18.09.2014 22:28 GÜNCELLEME 18.09.2014 22:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Demokratik Toplum Kongresi Eş Genel Başkanı Selma Irmak, Diyarbakır’da açılışı yapılan ve iki kez mührü sökülen Kürtçe eğitim veren okul için yarın ilgili yerlere müracaatın yapılacağını söyledi. 

Diyarbakır’da aralarında Demokratik Toplum Kongresi Eş Genel Başkanı Selma Irmak ve Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de bulunduğu bir grup, dün gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılması için adliye binasının önünde oturma eylemine başladı. Burada konuşan Selma Irmak, müracaat için gerekli dosyaların hazırlandığını belirtti.

Irmak, "Dosya hazırlanıyor. Dün biz bir toplantı yaptık. Bu konudaki gerekli girişimlerin başlatılması için görüş alış verişinde bulunduk. Hazır olursa yarın, olmazsa önümüzdeki hafta başında, müracaat yapacağız ve bekleyeceğiz. Şimdi bekleyeceğiz yani. Cevap ne olursa olsun, bizim için mücadele elbette ki devam edecek. Yasal karşılığı olmazsa bile, bu yasal karşılık oluşturana kadar kuşkusuz halkımız, talebinde ısrarcı olmaya devam edecektir. Bunun ret edilmesi halinde, bir üst mahkemeye orada da ret gelmesi halinde, Anayasa Mahkemesi’ne, nihayetin de cevap gelmezse Avrupa İnsan Mahkemesi'ne ve uluslararası sözleşmelerde geçerli olan konular buralara dayanarak, biz mücadelemizi yürüteceğiz." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • hayri 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK YAZIK. Neden zamanında başvuru yapamadınız. amacınız biraz ortalığı karıştırmak. cizrede 6-7 okul yakıldı yazık değilmi. bu öğrencilerin hali ne olacak başka yerlerde de okullar yakılmış. biz yeni okulların tamamlanmasını beklerken eldekinden de olduk. kimse bu yalnılştır diyemiyor.yeter artık
    Cevapla
  • seyit yunus 9 yıl önce Şikayet Et
    caferi tayyar kardeşime. sabır demişken 90 yıldır sabreden bir halkın varlığından acaba haberin var mı....
    Cevapla
  • caferi tayyar 9 yıl önce Şikayet Et
    ahlaksizlar . madem basvuru yapacaktiniz kac gundur niye milletin burnundan getiriyorsunuz ortaligi yakip yikiyorsunuz.. Sizi insan yerine koyan bizde suc ama yine de sabredicez..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...