Filistinli yaralılar İzmir'e getirildi

Türkiye'nin oluşturduğu hava koridoru sayesinde Gazze'den tahliye edilen 5'i çocuk 21 yaralı, askeri uçakla İzmir'e getirildi.

Filistinli yaralılar İzmir'e getirildi
Filistinli yaralılar İzmir'e getirildi
GİRİŞ 18.09.2014 23:11 GÜNCELLEME 18.09.2014 23:11

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, TİKA ve Türk Kızılayı'nın işbirliğiyle yürütülen operasyonla Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'ndan C-130 tipi askeri uçakla Adnan Menderes Havalimanı'na gelen yaralılar, İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından karşılandı. Yaralılar ile 20 refakatçi de İzmir'e geldi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerince (UMKE) havalimanında ilk kontrolleri yapılan yaralılar, 112 Acil Sağlık ambulanslarıyla tedavi görecekleri hastanelere sevk edildi.

"Her türlü hazırlık yapıldı"

İzmir Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan saldırılarda yaralanan 21 Filistinli'nin, Türkiye Cumhuriyetinin şefkati ve yardımıyla tedavi edilmek üzere İzmir'e getirildiğini belirtti.

Yaralıların tedavilerinin yapılması ve refakatçilerinin sadece hastane ortamı içinde değil dışında da rahat edebilmeleri amacıyla her türlü düzenlemenin yapıldığını ifade eden Toprak, şunları kaydetti:

"Yaralılarımızın ve refakatçilerinin, her türlü hastane ve kalacakları yerlerle ilgili tedbirler alındı. Burada Alsancak Devlet Hastanesi, Tepecik ve Atatürk Eğitim Araştırma hastanelerinde planlama yapıldı. 21 yaralımız değişik servislerde tedavi altına alınacaklar. Onunla birlikte yanlarında kalacak refakat edeceklerin hastane dışında da kalabilmeleri için yer ayarlandı. Orada yaralanan ve sıkıntı çeken kardeşlerimize burada devletimizin şefkatini ve tedavi imkanı, altyapısını her türlü katkıyı sağlayarak inşallah ülkelerine de göndereceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı